Zin om te helpen in de vrije natuur dan ben je steeds welkom op zaterdag 13 april

C21

Zin om te helpen in de vrije natuur dan ben je steeds welkom op zaterdag 13 april

Natuur_tentoonstelling_bos_galmaarden__kopie_
Werken in de natuur.- Foto Marc Colpaert
 
Op zaterdag 13 april  gaan de  mensen van de vzw De Mark een natuurvereniging voor Bever, Galmaarden en Herne, van start met beheerwerken in hun verschillende reservaten in Galmaarden. Extra vrijwilligers zijn zeker welkom, bel even naar Luc. De vierde werkdag van 2024 gaat door op 13 april een volgende werkdag is op 11 mei .
De vzw De Mark beheert samen met de terreinploeg van Natuurpunt vzw de drie reservaten "Markvallei", " Kluysbos" en " Hof ten Berg"in Galmaarden. De hooiweiden, de knotwilgen en de kilometers aan wandelroutes vragen regelmatig onderhoud. Tijdens de maandelijks werkdagen werden de voorbije maanden: in de Markvallei brandhout verwerkt en gestapeld, de witte kornoelje deels verwijderd en verhakseld. In het Kluysbos werd een omgewaaide boom geruimd en het pad toegankelijk gehouden.
 
Hier plaatste de terreinploeg van Natuurpunt een poort. Zo is het Kluysbos enkel voor wandelaars toegankelijk. In Hof Ten Berg ging veel tijd naar het verwerken van het kruinhout van de populieren. Heel wat brandhout werd naar de stapelplaats in de Markvallei gebracht. Ook de haag langs het wandelpad in Waarbeke werd geschoren zodat iedereen weer door kan. 
 
Maar al die reservaten zorgen er ook voor dat er vele handen nodig zijn om deze beheerwerken te doen. Daarom doet De Mark een warme oproep aan vrijwilligers om op zaterdag 13 april mee te komen helpen om te werken in de natuur. Interesse, bel dan even naar Luc op het nummer 0494/48.26.64. Doen!

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 apr 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 mei 2024

archief