Door informatiegestuurde politiezorg kwam een achtervolging tot een goed einde, gestart in Ternat einde in Herfelingen

C21

Door informatiegestuurde politiezorg kwam een achtervolging tot een goed einde, gestart in Ternat einde in Herfelingen

Editie_galmaarden_politie_4__kopie_
 
Glenn Deherder van de Politiezone Pajottenland gaf ons meer informatie over een achtervolging op donderdag door de diensten van de Politie Pajottenland. "Gisterennamiddag omstreeks 15u pleegde een koppel een winkeldiefstal in het Aldi filiaal in Ternat. Het kwam binnen even tot een schermutseling met een klant. De daders konden in eerste instantie ontkomen in hun zwarte VW golf met Franse nummerplaat.
 
Twee politieploegen van de PZ Tarl werden ondertussen hun richting uitgestuurd. Omdat de nummerplaat werd opgemerkt kon het ANPR-netwerk zijn werk doen en werd vastgesteld dat de zwarte VW Golf de richting van PZ Pajottenland uitkwam. Via dit ANPR-netwerk werd ook duidelijk dat het voertuig meermaals gecapteerd werd de voorbije periode.
 
Omstreeks 15.30u werd het voertuig opnieuw opgemerkt op de Ninoofsesteenweg richting Edingen en kon onze politieploeg de achtervolging inzetten. Hierbij werden hoge snelheden gehaald. Ter hoogte van Zuivelfabriek Olympia in Herfelingen crashte de zwarte Golf tegen een vrachtwagen. De twee verdachten (28 en 26 jaar oud) werden van hun vrijheid beroofd door onze interventiepolitieploeg en overgebracht naar het commissariaat voor verhoor. Dit is een mooi voorbeeld van informatiegestuurde politiezorg." 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 apr 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 mei 2024

archief