HERNE / REGIO - Landelijke Gilden ontvangen Piet Vanthemse

C21

HERNE / REGIO - Landelijke Gilden ontvangen Piet Vanthemse

Editiepajot_semestri_le_vergadering_lg_-_deschuyffeleer__12_
Bestuur Landelijke Gilde Pajottenland samen met Piet Vanthemse, voorzitter Boerenbond.
 
Editiepajot_semestri_le_vergadering_lg_-_deschuyffeleer__3_
Piet Vanthemse - Deschuyffeleer
Editiepajot_semestri_le_vergadering_lg_-_deschuyffeleer__7_
Richard Van Hamme - Deschuyffeleer
Editiepajot_semestri_le_vergadering_lg_-_deschuyffeleer__13_
Editiepajot_semestri_le_vergadering_lg_-_deschuyffeleer__9_
 

De semestriële ontmoetingsnamiddag van de senioren van de Landelijke Gilden van het Pajottenland in De Egelantier in Herne groeide ook ditmaal uit tot een geslaagde activiteit. Zo’n 140 leden zakten dan ook af naar de herfstbijeenkomst.

De vereniging Landelijke Gilden Senioren Pajottenland zag het daglicht in 2004 “Twee keer per jaar komen wij samen en koppelen wij het nuttige aan het aangename. Zo is het voor onze senioren de gelegenheid om de contacten van weleer levendig te houden. Ook trachten wij onze bijeenkomsten telkens een actueel, sociaal of cultureel thema mee te geven”, aldus voorzitter Richard Vanhamme uit Heikruis. Voor het vormingsgedeelte werd een beroep gedaan op voorzitter Piet Vanthemsche van de Boerenbond. Hij had het over “Evolutie en toekomst in onze landbouw”.
 
Waar degenen die beweren dat de crisis haast achter de rug is hun waarheid gaan halen is voor Piet Vanthemse een raadsel. Hij ziet in ieder geval de crisis nog een tijdje doorgaan. “Om de crisis te overleven moet de landbouwsector niet alleen een beroep doen op de overheid en de banken maar moet hij ook creatief zijn.” “Ja, de landbouw gaat overleven in Vlaanderen op voorwaarde dat de landbouw verandert en zich aanpast. Die aanpassing zal zich de komende jaren verder aftekenen in ondermeer een terugloop van het aantal bedrijven. Van de 30000 huidige landbouwbedrijven zullen er vermoedelijk een kleine 20000 het jaar 2020 halen”. Met verandering ziet Vanthemse ook een toekomst waarin bedrijven de kans moeten krijgen om zich te versterken. Zowel op gebied van aanpassing als op gebied van herschikking ziet Vanthemse voor de Boerenbond  een duidelijke taak weggelegd. “De boerenbond heeft vandaag meer dan ooit de taak haar leden te informeren en te ondersteunen zodat zij met goede kennis van zaken keuzes kunnen maken”.
 
Verder legde Vanthemse ook de klemtoon op het belang van een gemeenschappelijk landbouwbeleid. In de toekomst zou de Boerenbond-voorzitter een wetgeving die de boeren  zou toelaten om prijzenafspraken te maken om zo de distributiesector het hoofd te bieden perfect zien zitten.
 
Om het geheel enigszins wat aan de crisissfeer te laten ontsnappen werd de uiteenzetting afgerond met een quiz. Wie hier ondermeer Jade, Mobiele Urgentie Groep en daarenboven Axel Witsel op de juiste plaats wist in te vullen maakte allicht kans op een goed resultaat.  

Landelijke Gilden Senioren Pajottenland : Richard Van Hamme, Firmin Temmerman, Felicien Van Schepdael, Gaston Smeets, Walter Huybrecht, Alexis Suenens, Jeroom Wellemans, Jean De Troch, Pierre Dedobbeleer en André Dekens.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 okt 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 mei 2024

archief