LENNIK / ASSE – Eerste dag zit erop in Station 9

C21

LENNIK / ASSE – Eerste dag zit erop in Station 9

Editiepajot_lennik_fireobservers_01_tom_vierendeels
Carl en David in Station 9 - Foto's ingezonden
 
Editiepajot_lennik_fireobservers_02_tom_vierendeels
Editiepajot_lennik_fireobservers_03_tom_vierendeels
Editiepajot_lennik_fireobservers_04_tom_vierendeels
 

Carl en David hebben hun eerste stagedag erop zitten. Het belooft een drukke en leerrijke tijd de worden voor het trio in Station 9. We laten hen aan het woord in een verslag over de eerste dag:

“De eerste dag loopt zo ver op zijn einde en iedereen heeft het hier in Nashville al serieus naar zijn zin gehad.

 

De dag begon met een meeting op HQ waar we een rondleiding kregen en enkele chiefs en de Director ontmoetten. Er kwamen enkele voorstellingen van de groep en ook over NFD. Er werd ook veel gezegd over de overstromingen van begin mei 2010.

 

Nadien gingen we naar een klein stadje net buiten Nashville. Het is er heel klein maar men kan er genieten van een groot werkingsbudget waardoor de lokale brandweer een mooie en grote kazerne heeft, en de brandweermannen kunnen er zowat kiezen met welk voertuig ze naar interventies rijden.

 

De lunch bestond uit wings en burgers in een lokale eettent. De service werd gedaan door een soort cheerleaders in een kader van een strandbar...

De namiddag werd gevuld met een oefening/demo van Engine en Rescue 2. Deze mannen hebben hoogtereddingen als specialiteit en het was dus ook hierop dat er werd geoefend. Er werd een hoge brug uitgekozen over de Cumberland River en verschillende scenario's werden behandeld. Het was zo iets in de zin van: rescue the rescuer.

 

Nadien was het dan uiteindelijk tijd voor de station assignments. Iedereen kreeg nog zijn gerief om te slapen en dan begon de postverdeling.

Ward, David en Carl zitten op station 9. Deze kazerne heeft industrie, residentiële wijken, snelwegen en het grootste zuidelijke en oostelijk gedeelte van downtown.

 

Station 9 is veruit de drukste kazerne van Nashville met jaarlijkse zo'n 5000 oproepen. Men rukt hier uit met een autoladder, twee autopompen en een district chief. Daarnaast staat er ook nog een ziekenwagen.

De ontvangst is zeer hartelijk en een rondleiding van de kazerne volgt al snel. We krijgen ook onze bedden en de plaatsen op de wagens toegewezen. 

 

De oproepen blijven ook niet lang uit. We beginnen met een verkeersongeval waar de autopomp en autoladder naartoe gaan. Nadien volgen er meerdere medische tussenkomsten maar ook nog een brandalarm en een appartementsbrand.

 

Die laatste vond plaats in een sociaal appartementencomplex. Iemand had het alarm in werking gezet omdat er een beetje rook in de gang hing ten gevolge van een slechte kok. Dit alles bracht in totaal 4 autopompen, een autoladder en een chief op de been.

Ondertussen blijft de bel hier maar gaan en zijn we er zeker van dat we hier niet teveel slaap gaan zien deze week.”

 

Als de communicatie verder vlot verloopt zal u dagelijks een verslag van de voorbije dag krijgen met enkele foto’s ter plaatse genomen. To be continued...

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 okt 2010
Tom Vierendeels
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief