HALLE / LENNIK - Oud-journalist Félicien Van den Hoof overleden

C21

HALLE / LENNIK - Oud-journalist Félicien Van den Hoof overleden

Ed_pajot_felicien_van_hoof_foto_kos
Foto KOS
 

In Halle is afgelopen donderdag Félicien Van den Hoof overleden. Hij was journalist op rust voor de Gazet van Antwerpen. Félicien werd geboren in 1939 en groeide op in Lennik.

Hij begon zijn journalistieke carrière in de vroege jaren 60 bij het persagentschap Belga. Kort nadien maakte hij de overstap naar de redactie van de Gazet van Antwerpen. Hij bleef voor die krant schrijven tot aan z’n pensioen.

De grote specialiteit van Félicien was de luchtvaart. Zo maakte hij onder meer de gouden tijden mee van de SABENA. Ook auto’s konden op z’n belangstelling rekenen. Maar Félicien deed evengoed aan algemene, politieke of regionale verslaggeving. Dat gebeurde allemaal vanuit het kantoor van de Gazet van Antwerpen in Brussel.

In 1970 kwam hij met z’n echtgenote Liliane in het landelijke Breedhout wonen. De laatste 15 jaar wijdde hij aan de thuiszorg voor zijn mindervalide echtgenote. Het paar kreeg één zoon, Thomas. Hij trad in de journalistieke voetsporen van z’n vader, maar dan bij Radio 2. Félicien was ook bijzonder trots op z’n drie kleinkinderen: Matthias, Arthur en Charlotte.

De uitvaartplechtigheid voor Félicien Van den Hoof vindt plaats op donderdag 31 maart om 10 uur in de Heilig Hartkerk van Breedhout.  Condoleren kan via www.trouchau.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mrt 2011
Felix Merckx
KOS
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief