ROOSDAAL / LENNIK - Pajotse vertellers zorgen in ’t Koetshuis voor een lach en een traan

C21

ROOSDAAL / LENNIK - Pajotse vertellers zorgen in ’t Koetshuis voor een lach en een traan

Editiepajot_roosdaal_pajotse_vertellers_foto_gerrit_achterland
het Pajotse vertellerscollectief ’t Wachtwoord. - Foto © Gerrit Achterland
 
Lente_van_het_pajottenland_banner_2011_p600
 

Vanuit de gemeente Lennik werd eind vorig jaar het Pajotse vertellerscollectief ’t Wachtwoord boven de doopvont gehouden. Momenteel telt de groep al een tiental  leden die reeds een tijdje oefenen voor een eerste vertelavond op donderdag 12 mei in ’t Koetshuis in Strijtem. Onder de titel “In ’t Gruun Ges” brengen ze een waaier aan echt gebeurde Pajotse verhalen, met af en toe een knipoog naar fictie. Lachen is verzekerd. Maar ook emotionele verhalen krijgen een plekje.

Aan de vertelavond werken gevestigde namen mee zoals Walter Evenepoel en Geert Geeroms, die het muzikale gedeelte voor hun rekening nemen. Anne Wyckmans heeft haar sporen verdiend in de vertelwereld en in de jeugdliteratuur. Jos Huwaert was in het verleden enkele malen van de partij tijdens de ludieke dialectavonden “Op z’n Pajots”. Pascal François, Viviane Ganzeman, Roland Van den Bossche, Veerle Spiers en Carine Herzeel brengen op 12 mei het beste van zichzelf. Ook de Lennikse Gronckelman en de Gooikse belleman verzorgen mee het spektakel. Emile Ringoot regisseert het spektakel.
Pajotse vertelavond “In ’t Gruun Ges” op donderdag 12 mei om 20 uur in ’t Koetshuis in Strijtem-Roosdaal.
Meer indo op www.lentevanhetpajottenland.be , www.lennik.be  en www.gezinsbondlennik.be . Deze vertelavond maakt deel uit van de activiteiten van de “Lente van het Pajottenland”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2011
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief