Politie pakt amokmakers op tijdens Dolle Dagen van GAASBEEK

C21

Politie pakt amokmakers op tijdens Dolle Dagen van GAASBEEK

Politielogo_2011_p200

Tijdens de tweede nacht van de Dolle Dagen in Gaasbeek verliep eerst alles rustig. De lokale politie van de zone Pajottenland was aanwezig in en rond de tent. Er was een massa volk en de sfeer zat er goed in. Er was overleg gepleegd met de burgemeester en de organisatie om alles in goede banen te leiden.

Een man kreeg rond 3 uur een epilepsieaanval en moest buiten de feesttent worden gebracht om te worden afgevoerd met een ziekenauto. De broer van de man raakte geagiteerd, onder invloed van alcohol, en begon wild om zich heen te slaan. Praten haalde niets uit en hij werd met nogal wat moeite door de politie overmeesterd en weggevoerd. Hij werd enige tijd bestuurlijk aangehouden.
Toen er vanaf 4 uur hier en daar, vooral buiten de tent, wat opstootjes waren waarbij twee jongeren lichtgewond raakten door een vuistslag, kon de politie een vijftal jongeren isoleren die op aanduiden van de massa de onruststokers bleken te zijn. Ze waren niet tot kalmte te brengen en werden alle vijf opgepakt en overgebracht naar de politiepost van Lennik waar ze onder toezicht werden gehouden tot na het einde van de fuif. Drie van de vijf verzetten zich nogal hevig. Twee politiemensen raakten daarbij licht gewond.
De vijf aangehoudenen, twee uit Tollembeek en drie uit Roosdaal, waren samen op stap en bleken dezelfden te zijn die de voorbije weken hier en daar amok hadden gemaakt op fuiven. Twee van hen waren ook al opgepakt op een fuif in Gooik, voorbije weekend.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jul 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief