ASSE / LENNIK - Politieschool maakt sportieve uitstap leerlingen MPI Levenslust mogelijk

C21

ASSE / LENNIK - Politieschool maakt sportieve uitstap leerlingen MPI Levenslust mogelijk

Ed_pajot_lennik_pivo_foto_merckx
Gedeputeerde Jean-Pol Olbrechts en directeur Marc Dillen overhandigden fietsen, helmen en fluojasjes aan de leerlingen van het MPI Levenslust. - Foto © Felix Merckx
 

De leerlingen van MPI Levenslust uit Lennik vertrokken deze morgen voor een uitstap naar Oirlo in Nederland. De PIVO-Politieschool stelde hen fietsen, helmen en fluojasjes ter beschikking voor die reis om hun verblijf zo sportief mogelijk te maken.

Als MPI bieden zij een internaatsopvang aan kinderen en jongeren die om verschillende redenen (tijdelijk) niet meer kunnen worden opgevangen in het thuismilieu.
 
"Leerlingen van het Medisch Pedagogisch Instituut Levenslust hebben het al niet gemakkelijk in onze maatschappij. Hun uitstap naar Nederland heeft de bedoeling hun sociale vaardigheden aan te scherpen. Ze gaan er onder meer fietsen. Door deze sportieve inspanning kunnen ze zichzelf overtreffen. Omdat de werkingsmiddelen van scholen beperkt zijn, stelt onze Politieschool fietsen, helmen en fluojasjes ter beschikking voor die reis aan deze leerlingen", zegt Jean-Pol Olbrechts, gedeputeerde voor PIVO.
 
Zij zijn vertrokken met 18 fietsen voor een tiendaags kamp in Oirlo tegen Venray. Ze zitten er in de Maasduinen wat veel mogelijkheden geeft om er te fietsen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 aug 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief