LENNIK / ROOSDAAL - Infoavonden opvoeding in het Pajottenland: Cyberpesten en Huiswerkbegeleiding

C21

LENNIK / ROOSDAAL - Infoavonden opvoeding in het Pajottenland: Cyberpesten en Huiswerkbegeleiding

Editiepajot_stop_cyberpesten_p200

Het Overleg Opvoedingsondersteuning Pajottenland organiseert in oktober en november nog twee informatieavonden over opvoeding. In Lennik zal de avond handelen over cyberpesten en veilig internet. De laatste infoavond van 2011, in Roosdaal, gaat over huiswerkbegeleiding.

Cyberpesten en veilig internet
Kinderen en jongeren groeien op met het internet: het is voor hen niet meer weg te denken. Ze gaan op zoek naar allerlei informatie, houden contact met vrienden, spelen games en hebben een profiel op sociale netwerksites. Al die verschillende communicatiemogelijkheden zorgen dat er een hele wereld voor hen opengaat. Als ouder maak je je soms zorgen over wat jouw kinderen op het internet doen. Berichten in de pers doen deze ongerustheid enkel toenemen. Op welke manier kan je je kind begeleiden? Hoe kan je voorkomen dat je kind in contact komt met de gevaren van het internet? Tijdens deze informatieavond gaan we ook dieper in op cyberpesten. Hoe kan je deze vorm van pesten herkennen? Wat kan je doen om het te voorkomen of te verhelpen?
Deze informatieavond wordt begeleid door Child Focus.
Datum en locatie: dinsdag 18 oktober, 20u, Pastorie van Gaasbeek, Donkerstraat 21, 1750 Gaasbeek (Lennik).
Huiswerkbegeleiding
Voor sommige ouders is het elke avond een strijd om hun zoon of dochter aan het huiswerk te laten beginnen. Als ouder wil je je kinderen ook zo goed mogelijk motiveren voor hun schoolse taken. Als kinderen ouder worden, weten ouders soms niet goed meer hoe ze dit kunnen aanpakken. Herken je deze situaties? Tijdens de informatieavond gaan we dieper in op het maken van huiswerk en het leren van lessen. Hoe kunnen we als ouders onze kinderen hierbij ondersteunen? In hoeverre mogen we onze kinderen helpen? Wat verwacht de school van de ouders? Wat doen we beter wel en wat niet?
Deze informatieavond wordt begeleidt door Veronique de Vries, schoolpsychologe.
Datum en locatie: woensdag 16 november, 20u, Ontmoetingscentrum, Kerkplein 3, 1761 Borchtlombeek (Roosdaal).
Ontmoeting en informatie
Iedere avond wordt afgerond met een drankje. Zo kan men andere ouders ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Men kan die avond ook heel wat informatie over opvoeding terugvinden in de folders die ter beschikking zijn.
Voor meer informatie: www.archeduc.be/opvoeding
Overleg Opvoedingsondersteuning Pajottenland
In het overleg ‘Opvoedingsondersteuning in het Pajottenland’ komen gemeenten, OCMW’s en organisaties samen rond het thema opvoeding. Het doel is om iedereen die geconfronteerd wordt met vragen over opvoeding dicht bij huis verder te helpen door het aanbieden van informatie, folders, educatieve activiteiten, ... Door de intergemeentelijke samenwerking krijgen de inwoners van het Pajottenland de kans om te kiezen uit een breed aanbod opvoedingsondersteuning.
Het Lokaal Overleg Opvoedingsondersteuning Pajottenland bestaat uit: Gemeente Gooik - Gemeente Lennik - Gemeente Pepingen - Gemeente Herne - OCMW Roosdaal - Gemeente Bever - Arch’educ - Centrum voor het Jonge Kind - Huis van het Kind - CAW Delta - JAC Delta - Opvoedingspunt Pajottenland - Intergemeentelijke alcohol- en drugpreventiedienst Pajottenland - provincie Vlaams-Brabant- onder coördinatie van Preventieteam Jongerenwelzijn.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 okt 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief