ROOSDAAL - IMI Ledeberg scholenlaureaat “Landschapstekens & Identiteit” bij Pajottenland+

C21

ROOSDAAL - IMI Ledeberg scholenlaureaat “Landschapstekens & Identiteit” bij Pajottenland+

Img_8515
 
Img_8513
 

Pajottenland+, een samenwerkingsverband tussen 7 Pajotse gemeenten (Gooik, Galmaarden, Bever, Herne, Pepingen, Lennik en Roosdaal), houdt zich bezig met projecten rond plattelandsontwikkeling. Concrete doelstellingen van Pajottenland+ zijn: het versterken van de plattelandseconomie, het verhogen van het regionale welzijn, het actief bijdragen tot milieuzorg, natuurbehoud en landschapsbeheer en het valoriseren van de toeristische en recreatieve troeven van de streek.

Om deze plattelandsontwikkeling nog meer vorm te geven werd er een wedstrijd “Landschapstekens & Identiteit” georganiseerd voor mensen die het “Pajottenland” speciaal in kleur willen brengen, maar ook voor scholen die de eigenheid van de streek weergeven in creatieve zaken.
Als grote scholenlaureaat van deze wedstrijd was het de moderichting Immaculata Maria Instituut Ledeberg-Roosdaal die  zich de beste mocht kronen met jurkontwerpen met als creatieve achtergrond : de Herboomwindmolen.
De motivatie van de jury : “Een huizenhoog symbool voor het Pajottenland, en wel letterlijk… de Hertboomwindmolen in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek. De leerlingen van de modeafdeling van IMI kijken niet enkel de kleur van de trui of de lengte van de rok… Neen, ze hebben ook oog voor de eigen streek. De creativiteit is eigen aan iemand die dagelijks met mode begaan is. Een molen uit het landschap ‘plukken’ en verwerken in een jurk, is nog een ander paar mouwen, om het met woorden uit de kledingstiel te zeggen. Een geslaagde vondst”.
De laureaten van het IMI werden in de bloemetjes gezet en verwend met allerlei Pajotse snuisterijen door Michel Doomst, volksvertegenwoordiger en burgemeester van Gooik, Christine Hemerijckx, burgemeester van Roosdaal, Jos Huwaert, coördinator Pajottenland+ en door Sonia Goossens, vertegenwoordiger van de onderwijsinstellingen van Roosdaal. 
Meer info: www.pajottenland.be  .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jun 2008
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 feb 2024

archief