VC LENNIK herboren

C21

VC LENNIK herboren

Vc_lennik_heren_2012_p200

De samenwerking tussen VC Asse-Lennik heren (jeugd) en Volley Asse-Lennik (Liga A) wordt stopgezet. Het is het jeugdbestuur in Lennik dat beslist om een eigen koers te varen, los van zijn vroegere ‘hoofdbestuur’ dat zetelt en speelt in Zellik.

Concreet gaat het over de jeugdafdeling, van benjamins tot de in 1ste provinciale uitkomende jeugd, (gemiddelde leeftijd +/- 18 jaar) die niet langer onder hetzelfde stamnummer en dus onder dezelfde naam Asse-Lennik zullen aantreden. De jeugd was in tegenstelling tot de ere-klasseploeg wél nog steeds actief in sporthal Jo Baetens te Lennik, terwijl het grote Asse-Lennik sinds een goeie 10 jaar in Zellik traint en speelt. De jeugdige club zal aantreden onder de oorspronkelijke naam VC Lennik.
De belangrijkste reden om deze stap te zetten is volgens het jeugdbestuur het gebrek aan interesse vanwege het hoofdbestuur in zijn lokale Lennikse jeugdwerking. Dit bleek bij gesprekken tussen jeugdbestuur en het nieuwe hoofdbestuur dat bij aanvang van het afgelopen seizoen de fakkel in Zellik overnam. In het beleidsplan van Liga-ploeg bleek er geen luik ‘jeugd’ opgenomen, laat staan dat er een visie rond is ontwikkeld of dat er fondsen voor gereserveerd zouden worden.
Het Lennikse jeugdbestuur verwijt het nieuwe management in Zellik evenwel niets. Het runnen van de Liga-ploeg heeft begrijpelijkerwijs prioriteit en slorpt alle aandacht en energie op. De Lennikse jeugd was de voorbije 10 jaar ook quasi autonoom en zelfbedruipend. Het betreurt evenwel dat – met het verdwijnen van eerst Geert Dedobbeleer en nadien de familie Van Snick uit het hoofdbestuur – de gebruikelijke samenwerking en gewaardeerde steun niet meer mogelijk bleken. VC Lennik wenst desalniettemin Asse-Lennik verder veel succes in alle opzichten.
De toekomst
VC Lennik heeft een 60-tal spelende leden; van benjamins tem kadetten, een bestuur van een10-tal gemotiveerde mensen – voornamelijk ouders van spelende kinderen – en een 10-tal ploegverantwoordelijken. De hoogst spelende ploeg zal actief zijn in 1ste provinciale. Dit werd mogelijk door de administratieve overname van het oude stamnummer (BW1755) van VC Bever, dat met zijn activiteiten wenste te stoppen.
Doelstelling is onze jongens een stabiele, sportieve hobby te bieden en op termijn mogelijk enkele sportieve stappen voorwaarts te zetten. Om dit te bewerkstelligen werkt VC Lennik nog enkele commerciële samenwerkingen uit, die het budget voor de komende jaren mee moeten afronden.
Voor meer informatie: www.vclennikheren.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jun 2012
EP
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief