PAJOTTENLAND – Dienstvoertuig voor gemeenschapswachten

C21

PAJOTTENLAND – Dienstvoertuig voor gemeenschapswachten

Gd_tollembeek_stadswachten_nieuwe_wagen__2_
 
Gd_tollembeek_stadswachten_nieuwe_wagen__3_

De twee gemeenschapswachters van de gemeenten van de politiezone Pajottenland beschikken voortaan over een dienstvoertuig om hun taken her en der in hun uitgestrekt werkgebied uit te voeren.

Twee jaar terug kregen de gemeentebesturen van Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen door het indienen van een intergemeentelijk project de toezegging van de Federale Overheid voor twee stadswachten. Zij dienden evenwel ook opgeleid tot vaststellende ambtenaren in het kader van de gemeentelijke administratieve sancties. Als stadswachten zijn zij dan ook werkzaam in het kader van de preventie van diefstallen in en uit voertuigen, fietsdiefstallen en diefstallen en inbraken in gebouwen. Ook de bestrijding van overlast en vandalisme en de veiligheid van het openbaar vervoer zijn aandachtspunten evenals hun inzet als gemachtigd opzichter.
 
Vorig jaar werden de stadswachten ingevolge een nieuwe wet gemeenschapswachters. Hun taken worden meer algemeen gesteld alhoewel daarover nog uitsluitsel dient te komen door uitvoeringsbesluiten overigens ook rond hun opleiding en uniform. De nieuwe wet legt voortaan meer de nadruk op ontradende aanwezigheid in de wijken om het veiligheidsgevoel van de burger re verhogen. Zij dienen de schakel te vormen tussen de gemeente en de bevolking. In afwachting blijven zij evenwel de oude uniformen van stadswacht dragen.
 
Steven Borremans uit Pepingen is van in den beginne aangesteld als stadswacht. “Het is een boeiende job waarbij veel in contact wordt getreden met de burger. Veel mensen zijn nog onwetend over onze taken en kijken ons aanvankelijk enigszins achterdochtig aan. Wij dienen dan ook steeds met de nodige tact op te treden. Stilaan geraken wij evenwel op de markten en andere periodieke gebeurtenissen welbekend”. Rupa Cosijns uit Herne is pas een tweetal maanden in dienst. Voor haar is het evenwel nog even wennen aan de zijde van haar collega.
 
Het nieuwe dienstvoertuig is paars van kleur en draagt voor de herkenbaarheid het opschrift gemeenschapswachten. Het voertuig verleent de gemeenschapswachten dan ook een meer officieel karakter.  
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 aug 2008
Godelieve Deschuyffeleer
GD Tollembeek
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief