LENNIK – Nieuwe brandweerofficier

C21

LENNIK – Nieuwe brandweerofficier

Dsc02275

Erik Engels is naast commandant Koen Roesems en luitenant Danny Van Laethem de derde brandweerofficier in het beroepskader bij het brandweerkorps van Lennik. Zijn aanwerving werd mogelijk door een intergemeentelijke samenwerking tussen enerzijds Lennik en anderzijds de omringende gemeenten van het Pajottenland Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Pepingen en Roosdaal.

Mede in het kader van de nakende brandweerhervorming had het korps van Lennik reeds lang behoefte aan een derde beroepsofficier. Ook de nieuwe wetgeving nopens de gemeentelijke nood- en interventieplannen vormde een bijkomende belasting voor het Lennikse korps. Alle gemeenten van het Pajottenland zullen overigens in de nabije toekomst bediend worden door de hulppost van Lennik. Daartoe wordt zelfs een vooruitgeschoven medische en brandweerhulppost in Tollembeek opgezet voor Bever, Galmaarden en Herne die in het verleden meestal te kampen hadden met franstalige  medische hulpdiensten uit Tubize.
 
De 38-jarige onderluitenant Erik Engels is brandweerman sinds 1995 en woonachtig in Asse. Voor zijn indiensttreding bij de brandweer van Lennik was hij tewerkgesteld bij de brandweer van Zaventem. Hij volgde eerder ook verschillende gespecialiseerde opleidingen. De nieuwe officier zal zich naast zijn gebruikelijke taken als brandweerofficier in wezen bezighouden met het opstellen en het op peil houden van de gemeentelijke nood- en interventieplannen voor de zeven gemeenten.
 
Op zondag 21 september tijdens de jaarlijkse opendeurdag stelt het Lenniks brandweerkorps overigens ook haar drie nieuwe dienstvoertuigen voor aan het publiek op de Markt in Lennik.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 sep 2008
Godelieve Deschuyffeleer
GD Tollembeek
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 jul 2024
Marc Sluys | 29 jun 2024

archief