VLAAMS-BRABANT - Overdracht provinciewegen nadert

C21

VLAAMS-BRABANT - Overdracht provinciewegen nadert

Editiepajot_alsembergsesteenweg_foto_merckx
 

De provincieraad van Vlaams-Brabant heeft het licht op groen gezet voor de overdracht van de provinciewegen naar het Vlaamse Gewest.

Zij brachten een gunstig advies uit over het overdrachtdossier van de provinciewegen naar het Vlaams Gewest.
"De volgende stap is het uitwerken van een protocol met de Vlaamse regering waarin afspraken worden gemaakt over alle praktische uitvoeringsmodaliteiten voor de overdracht van de secundaire provinciewegen" zegt Julien Dekeyser, gedeputeerde voor mobiliteit en wegen.
 
De provinciewegen die geselecteerd werden als secundaire wegen in het ruimtelijk structuurplan Vlaams-Brabant worden op 1 januari 2009 overgedragen aan het Vlaams Gewest.
Het gaat hier om volgende wegen: N285 Asse-Edingen, N211 Vilvoorde-Aalst, N19 Leuven-Aarschot, N223 Tienen/Sint-Joris-Winge, N29 Tienen-Diest, N299 Halle-Alsemberg, N298 Haacht-Rotselaar, N297 Brussel-Lillois, N28 Halle-Nijvel, N296 Brussel-Merchtem en en N293 Hondzocht-Tubeke.
 
De provincieraad stemde er ook mee in om de provinciewegen van lokaal belang, zijnde Dormael-Zoutleeuw, Vertakking Kortenberg en Wolvertem-Temse over te dragen aan de gemeenten Zoutleeuw, Steenokkerzeel, Kortenberg, Meise en Londerzeel.
De respectievelijke gemeenteraden stemden reeds in om de overdracht te laten ingaan op 1 oktober 2008.
 
"Deze overdracht is een mooi voorbeeld van administratieve vereenvoudiging. Slechts twee bestuursniveaus blijven na de realisatie verantwoordelijk voor het uitvoeren van wegenwerken: de gemeente en het Vlaams Gewest. Hierdoor zullen ingewikkelde en langdurige procedures vereenvoudigd en ingekort worden en zal de hinder voor de burger bij wegenwerken aanzienlijk verminderd kunnen worden", aldus de gedeputeerde voor mobiliteit en wegen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 sep 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 jul 2024
Marc Sluys | 29 jun 2024

archief