LENNIK - "Vervangkazerne" brandweer

C21

LENNIK - "Vervangkazerne" brandweer

Editiepajot_lennik_vervangkazerne_foto_tom_vierendeels
 
Editiepajot_lennik_vervangkazerne_foto_tom_vierendeels__1_
Editiepajot_lennik_vervangkazerne_foto_tom_vierendeels__2_
Editiepajot_lennik_vervangkazerne_foto_tom_vierendeels__3_
Editiepajot_lennik_vervangkazerne_foto_tom_vierendeels__4_
Editiepajot_lennik_vervangkazerne_foto_tom_vierendeels__5_
Editiepajot_lennik_vervangkazerne_foto_tom_vierendeels__6_
 

Sinds maandag is het wagenpark van brandweer Lennik verhuist naar een nieuwe locatie. Gedurende één week staan alle vrachtwagens in de loodsen van het Vetkot, aan het Masiusplein. Deze tijdelijke verhuis is noodzakelijk omdat er momenteel werken zijn in de straat voor de kazerne.

Voor deze werken van start gingen is er tussen brandweer en gemeentebestuur overleg geweest over de nieuwe locatie.
 
“Er werd gekozen voor de loods van het Vetkot -waar het gemeentepersoneel ook hun wagens stallen- omdat deze een goede ligging heeft. Ze is dicht bij de kazerne gelegen en het is ook de enige locatie die groot genoeg is om de voertuigen in onder te brengen.” Weet luitenant van Laethem.
 
In de tijdelijk nieuwe garage is continu iemand aanwezig. Overdag -tussen 8u en 16u- zijn de arbeiders van het gemeentepersoneel ter plaatse. Tussen 16u en 8u 's avonds wordt er beroep gedaan op een supplementair vrijwilliger die de wagens bewaakt en de poorten opent bij vertrek naar interventie.
 
De tijd tussen binnen komen van de oproep en de uitruk, zal nauwelijks verschillen met het vorige systeem. Overdag -tussen 8u een 20u- staat de ziekenwagen op de Markt om het eerste vertrek te voorzien. Buiten die uren -'s nachts- staat deze gestationeerd aan het Vetkot en slapen de ambulanciers en verpleegkundige boven de garage. Overdag blijven de beroeps brandweerlieden in het Vetkot. De vrijwilligers hebben hun interventiekledij in hun wagen en rijden bij oproep van thuis uit naar het Vetkot in plaats van naar de kazerne.
 
De telefooncentrale van brandweer Lennik is niet verhuisd en blijft in de kazerne aan de Keymolenstraat. De telefonist staat in verbinding met het Vetkot.
 
“We trekken ons plan.” Lacht luitenant Van Laethem, en dit zal nog moeten tot volgende week maandag. Dan zullen de werken afgerond zijn en is het weer verhuizen geblazen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 sep 2008
Tom Vierendeels
Tom Vierendeels
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 jul 2024
Marc Sluys | 29 jun 2024

archief