GOOIK/ PAJOTTENLAND – Nieuw politiehuis

C21

GOOIK/ PAJOTTENLAND – Nieuw politiehuis

Dsc02328
 
Dsc02322

De Politieraad van de politiezone Pajottenland zette het sein op groen voor de bouw van een nieuw politiehuis in de Bruneaustraat in Kester. Het nieuw gebouw komt naast het bestaande administratief complex dat overigens in haar huidige staat behouden blijft. Twee leeg staande logementen voor ex-rijkswachters moeten plaats maken voor de nieuwbouw. De keuze van de locatie valt te verklaren door de centrale ligging van Kester in de zone.  

De lokale politie van het Pajottenland was al geruime tijd op zoek naar een oplossing voor het centraliseren van haar diensten in één gebouw. De centralisering van de diensten met uitzondering van de wijkinspecteurs in de zes gemeentelijke politieposten moet op termijn kostenbesparend werken. Ook kan het korps operationeel alleszins gemakkelijker aangestuurd. Momenteel zijn de diensten nog verspreid over de sites in Kester, Lennik en Vollezele.
 
In eerste instantie gaat de politiezone op zoek naar een architecten- of studiebureau voor het ontwerpen en het begeleiden van het project. Eens het project toegewezen zal overgegaan worden tot het aanstellen van een aannemer voor de uitvoering van de werken. Als alles volgens plan verloopt dient het gebouw eind 2010 instapklaar te zijn.
 
Archiveringssysteem
 
Met toestemming van de Politieraad gaat de lokale politie Pajottenland ook over tot het verwerven van een electronisch archiveringssysteem. Met deze investering is een bedrag gemoeid van 60000 euro. Het systeem kan later ook nog uitgebreid worden met andere toepassingen.
 
Interventievoertuig
 
Bij het begin van de Politieraad werd ook een nieuw interventievoertuig voorgesteld. Bij de inrichting werd een bijzondere aandacht besteed aan het comfort en de veiligheid zowel van het personeel als van de personen die in het voertuig dienen plaats te nemen. De Volkswagen concessionaris voor de regio Eric Avau mocht de sleutels van het nieuwe voertuig dan ook overhandigen aan het Lenniks raadslid Heidi Elpers die overigens het meterschap over het voertuig waarneemt. Het nieuw voertuig met inbegrip van de inrichting bedraagt 52 500 euro. Alle interventievoertuigen rijden jaarlijks gemiddeld 50 000 km. Hun levensduur wordt ingeschat op 5 jaar.
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 sep 2008
Godelieve Deschuyffeleer
GD Tollembeek
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 jul 2024
Marc Sluys | 29 jun 2024

archief