REGIO – Energiepremies versoepeld

C21

REGIO – Energiepremies versoepeld

Logo_woonwinkel

Bij het uitvoeren van energiebesparende maatregelen in een woning zoals het plaatsen van hoogrendementsbeglazing, condensatieketels, zonnepanelen en dakisolatie mocht een gedeelte van de facturen ingebracht worden bij de belastingsaangifte. Deze maatregel was evenwel tot midden 2008 uitsluitend voorbehouden voor burgers die effectief belastingen betaalden. Vlaams minister van Energie bracht daar nu evenwel verandering in.

Om de fiscale ongelijkheid weg te werken stelt de minister sinds juni 2008 een bedrag uit het Vlaams Energiefonds ter beschikking. Voortaan kunnen ook personen die geen of weinig belastingen betalen aanspraak maken op een premie voor het plaatsen van dakisolatie, van hoogrendementsglas ter vervanging van enkel glas en van een condensatieketel ter vervanging van een bestaand verwarmingstoestel.
 
Het totale bedrag van de premie evenals het fiscaal voordeel worden evenwel geplafonneerd op 2650 euro per aanvrager in 2008. De aanvraag dient wel alle geldige facturen te bevatten. De premie kan aangevraagd worden bij het Vlaams Energieagentschap (www.energiesparen.be).
 
In de regio kan nadere informatie steeds aangevraagd worden bij de Woonwinkel Pajottenland (054/34 32 62), die overigens in Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen wekelijks een zittingsuur houdt ofwel op het gemeentehuis ofwel op het OCMW. De medewerkers van Woonwinkel Pajottenland komen na afspraak ook langs ten huize.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 sep 2008
Godelieve Deschuyffeleer
GD Tollembeek
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 jul 2024
Marc Sluys | 29 jun 2024

archief