Verhuizen postmannen naar GOOIK ?

C21

Verhuizen postmannen naar GOOIK ?

Editiepajot_de_post
 

Door de hervorming van het distributienetwerk van De Post zouden alle postmannen van Galmaarden, Herne, Lennik en Gooik op termijn in de gemeente Gooik gehuisvest worden. Burgemeester Pierre Deneyer stelt zich vele vragen bij deze hervorming, vooral ook gaat het enige postkantoor in Galmaarden nog behouden blijven. Hij schreef dan ook een brief naar De Post voor meer uitleg.

“Naar verluidt zouden, wat onze regio betreft, alle postmannen van de gemeenten Galmaarden, Herne, Lennik en Gooik op termijn in één platform in de gemeente Gooik gehuisvest worden. Mijn bezorgdheid is groot, dit zowel ten aanzien van de inwoners als ten aanzien van het postpersoneel”, aldus burgemeester Pierre Deneyer(CD&V) Hij schreef dan ook een brief aan gedelegeerd bestuurder Thys van De Post voor meer uitleg.
 
De installatie van de postmannen in Gooik brengt met zich mee dat de mensen die nu in Galmaarden in het bijzonder, maar ook in Herne en Lennik wonen zich verder zullen moeten verplaatsen om zich naar hun werkplaats te begeven. “ Wat de kwaliteit van de dienstverlening betreft, zijn er vandaag geen problemen. Indien echter de postmannen moeten vertrekken vanuit Gooik zullen ze later aan hun ronde in Galmaarden, Tollembeek en Vollezele kunnen beginnen. Hoe zal De Post, in het kader van dit nieuw plan, de huidige dienstverlening verder garanderen?”, vroeg burgemeester Deneyer in zijn brief aan de heer Thys.
 
De burgemeester vreest dan ook dat wanneer de fysieke verhuis zal voltooid zijn, er in het bestaande gebouw nog enkel loketactiviteiten zullen overblijven. “ Mijn vrees is dan ook dat dit voor De Post een gemakkelijke reden zou kunnen zijn om tegelijk over te gaan tot het stopzetten van die Retailactiviteiten; wat zou inhouden dat er in de gemeente Galmaarden geen postkantoor of agentschap meer is. “, sprak de burgemeester. Deneyer hoopt dan ook op een positief bericht van De Post.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 okt 2008
Marc Colpaert
Repro Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 jul 2024
Marc Sluys | 29 jun 2024

archief