LENNIK - Ergopajot zet ergotherapie op de kaart

C21

LENNIK - Ergopajot zet ergotherapie op de kaart

Logo_ergopajot_baseline_mail
EP

 Wat is ergotherapie? Is dat zoiets als bezigheidstherapeut of animator? Een greep uit de vele vragen die Nathalie van Ergopajot regelmatig krijgt. Mensen kennen vaak het beroep niet en toch is de nood nog nooit zo hoog geweest.

Ergotherapie is een erkend paramedisch beroep dat aandacht heeft voor de problemen in het dagdagelijkse handelen. Voor senioren denken we dan aan zaken zoals zich aankleden, zich verplaatsen, zich wassen, eten, vrijetijdsbesteding,… Voor kinderen denken we aan voorbereidend rekenen, ruimtelijk inzicht, knopen van veters, kloklezen, ...

Klinken onderstaande getuigenissen je bekend in de oren? Dan ben je waarschijnlijk geholpen met ergotherapie.

 “Na mijn valpartij belandde ik in het ziekenhuis. Ik verplaats mij nu met een rollator met vier wielen. Maar hem alleen buitenhuis gebruiken durf ik niet”.

“Mijn dochter van 5 jaar heeft moeite met puzzelen, alsook met blokjes stappelen.”

“Na mijn beroerte word ik gewassen door een thuisverpleegster, mijn eten wordt gebracht door de traiteur, mijn kinderen doen de boodschappen, breien lukt niet meer. Alles is mij precies afgenomen, ik wil me graag terug nuttig voelen in mijn eigen huis”.

Nathalie vertelt: “Bij senioren kom ik altijd aan huis. Het begint met een eerste gesprek met de cliënt mbt de beperkingen, interesses en de wensen. De mantelzorger wordt hier eveneens bij betrokken. Vervolgens maak ik een behandelprogramma op. De behandeling bestaat uit het aanleren van vaardigheden, aanleren van compensatietechnieken, aanbieden en aanleren van hulpmiddelen, woningaanpassing, enz. Na de behandeling wordt er samen nagegaan of de noden zijn ingevuld en welke nazorg er nog nodig is. De frequentie en de duur van de therapie is afhankelijk van de aandoening.

Bij kinderen kan er gekozen worden om de therapie te laten doorgaan in de praktijk van Ergopajot te Lennik of thuis, of op school (indien deze hiervoor openstaat). De therapie wordt helemaal aangepast aan de leefwereld van de kinderen.

Ook na het beëindigen van een revalidatieprogramma is ergotherapie nuttig. Om af te toetsen of de aangeleerde vaardigheden ook worden toegepast in de dagelijkse handelingen.”

Heb je interesse of ben je benieuwd, kan je steeds een kijkje nemen op de website van Ergopajot: www.ergopajot.be , of telefonisch contact opnemen met Nathalie (0498/31.94.59)

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 nov 2017
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 mrt 2024

archief