PEPINGEN - Jejowines - degustatie en advies

C21

PEPINGEN - Jejowines - degustatie en advies

Jejowines_heikruis_editiepajot__foto_deschuyffeleer__10_
Jejowines - Christophe Claes - Foto's: Deschuyffeleer.
 
Jejowines_heikruis_editiepajot__foto_deschuyffeleer__9_
Jejowines_heikruis_editiepajot__foto_deschuyffeleer__3_
Jejowines_heikruis_editiepajot__foto_deschuyffeleer__7_
Jejowines_heikruis_editiepajot__foto_deschuyffeleer
 

Met Christophe Claes en zijn zaak Jejowines is Heikruis reeds enige tijd een wijnhandel rijker. Heel binnenkort is de zaak ook aan uitbreiding toe. Na een opleiding aan het CVO Elishout COOVI , een kwaliteitsvol en innovatief opleidingscentrum voor volwassenen in de regio Brussel, behaalde Christophe nagenoeg 3 jaar geleden het certificaat van wijnkelner of vinoloog. Omdat wijn hoofdzakelijk een Franse aangelegenheid is wordt een wijnkelner in het vakjargon ook wel eens een sommelier genoemd.

Anders dan een gewone wijndrinker kan een sommelier alle smaken en essences in de wijn goed onderscheiden en benoemen.Tijdens zijn opleiding wordt het accent niet alleen gelegd op wijn serveren, aanbevelen en er toelichting over geven maar ook op het appreciëren en het beoordelen van wijn. Ook een niet te onderschatten luik is de kunst van het harmoniseren van wijn en gerecht.

Drie jaar terug werd Christophe wijnhandelaar in bijberoep en vestigde hij zich als dusdanig met echtgenote en kinderen in hartje Heikruis in het gerestaureerd gebouw van “Fil de verver”. Als naam voor de zaak werd gekozen voor Jejowines, een afgeleide van de namen van hun 2 zoontjes Jetse en Joppe.

De deuren van Jejowines staan dan ook open voor éénieder die houdt van een lekker betaalbaar wijntje. De koplopers in het aangeboden gamma vinden hun oorsprong uiteraard in Frankrijk maar ook wijnen uit Portugal, Italië, Spanje en nog tal van andere origines behoren tot de mogelijkheden.

Voorlopig kan men bij Jejowines enkel terecht op afspraak. “Het is de bedoeling, eens de verbouwingswerken voltooid, onze klanten één dag in de week te ontvangen voor degustatie en advies.  Indien alles verloopt volgens plan situeren wij deze opening eind juni,” geeft de gepassioneerde wijnkenner nog mee.

Info: Jejowines - Plaats 4 in Heikruis - 02/532 34 73 - 0474/42 13 70.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 apr 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief