REGIO - Feiten

C21

REGIO - Feiten

Editiepajot_politie_heel_goed

Stenen vallen van gevel
SINT-PIETERS-LEEUW
-Dinsdagnamiddag diende de brandweer Halle tussen te komen voor stenen die dreigden van een gevel op de openbare weg te vallen  in de Boomkwekerijstraat te Ruisbroek. De technische dienst van de gemeente plaatste vervolgens nadars rond de woning uit veiligheid voor voorbijgangers. Dit gebeurde in afwachting van herstelling door de eigenaar .

Ongeval met stoffelijke schade
LENNIK
- De bestuurder van een personenauto Peugeot 206, de genaamde V.S Jiovanni uit Lennik komt woensdag omstreeks 2 uur uit de richting Vlezembeek en verliest om een ongekende reden de controle over het stuur. Voertuig komt naast de rijbaan in een akker op zijn dak tot stilstand. Geen gewonden.

Opnieuw verkeerspark
SINT-PIETERS-LEEUW
- Voor de zesde maal reeds organiseert de Lokale Politie van Sint-Pieters-Leeuw een ‘levend verkeerspark’ voor de vijfdejaars van de lagere scholen uit de gemeente. De leerlingen van de deelnemende scholen krijgen eerst een uiteenzetting over de belangrijkste verkeersborden en verkeersregels, tevens wordt nagezien of de fietsen voldoen aan de technische eisen. Vervolgens leggen ze een behendigheidspiste af waar ze hun stuurvaardigheid kunnen testen en oefenen.
Kinderen moeten echter niet alleen goed kunnen fietsen, ze moeten ook leren omgaan met verkeer zodat ze de risico’s en gevaren op de weg leren kennen. Daarom volgt er tot slot een fietstocht in de omgeving van de deelnemende school onder politiebegeleiding.
Ook dit jaar wordt het levend verkeerspark gevolgd door een slotdag. Op deze slotdag op 15 mei wordt een wisselbeker uitgereikt aan de school die de beste resultaten behaalde tijdens het verkeerspark. Ook de beste leerling van elke deelnemende klas wordt beloond. Op deze dag kunnen de leerlingen ook kennis maken met de gevaren van de ‘dode hoek’ bij vrachtwagens en kunnen ze een ritje maken in een ‘tuimelwagen’ om hen te wijzen op het belang van de veiligheidsgordel.

Nieuwe website van de lokale politie Beersel staat online
BEERSEL
- Sinds vanmorgen is de nieuwe website van de lokale politie Beersel online. Je kan hem vinden op www.politiebeersel.be.
De oude website werd in een modern nieuw kleedje gestoken en de inhoud werd grondig aangepast. Bezoekers van de site vinden er heel wat informatie over het lokale politiekorps, zijn personeel en middelen. Het Zonaal Veiligheidsplan komt eveneens ruim aan bod en via een uitgebreide rubriek “links” kan je terecht op heel wat sites die rechtstreeks en onrechtstreeks te maken hebben met politiewerk in het algemeen. Op de openingspagina staan twee rechtstreekse links naar Police-on-web (oa online aanvragen van afwezigheidstoezicht en aangifte van kleine feiten (fietsdiefstallen, …)) en naar E-cops (melding van misbruiken via het Internet).
Wie interesse heeft in een loopbaan bij de politie vindt op de openingspagina de nodige verwijzingen naar www.jobpol.be en www.gezochtmv.be. Via het digitaal loket kunnen diverse formulieren en brochures  gedownload worden. Problemen, die geen dringende interventie vergen, kunnen via datzelfde digitaal loket gemeld worden.

Een ruime rubriek “vraag en antwoord” maakt de bezoekers wegwijs in de te ondernemen stappen bij oa diefstal of verlies van documenten, het aanvragen van techno-preventief advies of afwezigheidstoezicht, … Deze rubriek zal in de toekomst nog uitgebreid worden met andere vaak terugkerende vragen.

Uit eerbetoon voor Inspecteur Kitty Van Nieuwenhuysen die op 04 december 2007 te Lot werd neergeschoten werd een aparte pagina, met vooral veel foto’s, aan haar gewijd.

Bezoekers die op de hoogte wensen te blijven van de wijzigingen aan de site, kunnen zich abonneren op een nieuwsbrief.

Een aantal feiten uit Dilbeek
1/Feit : Diefstal in woning
Tijdstip: tussen 13/04/09, 14:30u en 14/04/09, 11:30u
Plaats :   1700 Dilbeek, Bodegemstraat
Info:       Garagepoort werd geforceerd, nadeel voorlopig onbekend.

 2/Feit : Diefstal in woning
Tijdstip: 14/04/09 tussen 07:45u en 17:00u
Plaats : 1700 Dilbeek, Brusselstraat
Info:     slot van de voordeur werd door onbekenden geforceerd, juwelen gestolen.

3/Feit : Voertuig gestolen en onmiddellijk teruggevonden
Tijdstip: 15/04/09, tussen 05:00 en 06:25
Plaats : 1703 Dilbeek, Bullenbergstraat
Info: Daders betreden de woning via de achterdeur en komen zo in de veranda uit. Via de tussendeur komen ze in de woonkamer. Daar worden de sleutels van het voertuig VW Touareg, 2 gsm's, laptop en een portefeuille meegenomen. Het voertuig VW Touareg wordt van de oprit gestolen. Even later ziet iemand de wagen in het midden van de Ninoofesteenweg, kruispunt Herdebeekstraat staan. Ramen open, lichten branden, motor draait niet. GPS toestel staat aan, sleutels nog op contact. Daders onbekend.

4/Feit : Diefstal in woning
Tijdstip: 10/04/09 om 12:13u
Plaats :   1702 Dilbeek, Bekkerzeelweg
Info:       Passant hoort glasbreuk en ziet iemand weglopen van woning, men is niet binnengeraakt.

5/Feit : Diefstal in woning
Tijdstip: 1702 Dilbeek, Bekkerzeelweg
Plaats : tussen 02/04/09, 10:15 u en 11/04/09, 12:15
Info:     Dubbel raam naast de voordeur werd geforceerd, volledige woning werd doorzocht.

6/Feit : Diefstal in woning
Tijdstip: 11/04/09 om 21:09
Plaats : 1700 Dilbeek, Kapelstraat
Info: onbekenden sloegen raam aan achterkant van de woning op de eerste verdieping stuk, alarm trad in werking.
Daders vluchtten weg.

7/Feit : Diefstal in woning
Tijdstip: 11/04/09 om 22:00u
Plaats : 1700 Dilbeek, Moortebeekstraat
Info:   Ruit stukgeslagen ter hoogte van het slot , eersrte verdieping doorzocht, juwelen en geld gestolen.

8/Feit : Beschadiging voertuigen
Tijdstip: 12/04/2009
Plaats : 1701 Dilbeek, Ninoofsesteenweg
Info:   7 voertuigen op privé domein werden bespoten met zwarte verf

9/Feit : Diefstal van een voertuig
Tijdstip: 12/04/2009, tussen 18:45 en 22:30
Plaats : 1700 Dilbeek, Kaudenaarstraat.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 apr 2009
Marc Sluys
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 04 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief