REGIO - Probeer een regenboog te zijn in iemands wolk

C21

REGIO - Probeer een regenboog te zijn in iemands wolk

Editie_galmaarden_samen_veerkrachtig_4__kopie_
Foto Marc Colpaert
 
Editie_galmaarden_samen_veerkrachtig_3__kopie_
De organisatoren. - Foto Marc Colpaert
 
In zes Pajotse gemeenten Galmaarden, Gooik, Bever, Herne, Pepingen en Lennik wordt de '10 daagse geestelijke gezondheid met spreuken in het straatbeeld', extra in de kijker gezet. Alle handelaars gaan binnenkort een affiche krijgen die ze voor hun raam kunnen plaatsen. 
 
Maandag 28 september werd in het sociaal huis van Galmaarden, Marktplein 19A, het startschot gegeven van deze actie. Dit in aanwezigheid van de ambtenaren gezonde gemeente, de leden van het beheerscomité preventiedienst gezondheid Pajottenland, de schepenen van gezondheid, de lokale besturen, LOGO Zenneland en vertegenwoordiging vanuit de stuurgroep 'huis van het kind Pajottenland'.  
 
 De 10-daagse geestelijke gezondheid spreuken in het straatbeeld
 
Sociale cohesie is meer dan ooit actueel. Tijdens de 10-daagse kunnen we hier zeker op inzetten. Tel jij samen met ons af naar 1 oktober? "Elk jaar zetten we tijdens de 10-daagse Geestelijke Gezondheid, het belang van een goede geestelijke gezondheid extra in de kijker! Dit jaar is het een bijzondere editie: sinds enkele maanden bepaalt COVID-19 ons dagelijkse leven. De invloed van dit virus op ons mentaal welbevinden is enorm: het spreekt ieders veerkracht aan. De slogan ‘Samen Veerkrachtig’ of probeer een regenboog te zijn in iemands wolk zijn dus meer dan ooit op hun plaats", zegt Bianca Vanreepinghen van de intergemeentelijke preventiedienst gezondheid Pajottenland. Verbinding en veilige ontmoeting staan in deze campagne centraal. Want verbonden zijn met anderen is essentieel om je goed in je vel te voelen! 
 
Vlaamse actie ‘Spreuken in het straatbeeld’ 
 

Net zoals in 2019 staat ook dit jaar de actie ‘Spreuken in het straatbeeld’ centraal. Vorig jaar kon deze actie op heel wat bijval en enthousiasme rekenen: tal van organisaties (stads -en gemeentediensten, handelaars, horecazaken, scholen, dienstencentra, ziekenhuizen, …) fleurden hun ramen op met fijne spreuken en woordspelingen. Dit jaar kiezen we in het Pajottenland voor spreuken die veilige ontmoeting en verbinding tussen mensen centraal zetten. We betrekken hierbij de lokale handelaars en zetten de actie in de kijker via de openbare gebouwen in elke gemeente. 

 
De Stoel
 
Tevens kan men in elk van de zes gemeenten op zoek gaan naar de stoel, een actie van 'het huis van het kind Pajottenland'. Wie de stoel kan vinden neemt er een foto van en stuurt deze door naar: info@huisvanhetkindpajottenland.be en wie weet val jij in de prijzen(wat die prijzen zijn, daar kon niemand op antwoorden,red.)

De stoel is te vinden in Gooik van 1 tot 5 oktober ter hoogte van de Koornmolen, in Lennik van 6 tot 11 oktober in de tuin van de Dekenij, in Pepingen van 12 tot 15 oktober in het gemeentehuis, in Herne van 16 tot 20 oktober in het Dominicanessenklooster, in Galmaarden van 21 tot 25 oktober in het Baljuwhuis en in Bever tenslotte kan men in het gemeentehuis een foto nemen van beer 'Warme William'. Alle info over deze preventie campagne is te vinden via www.samenveerkrachtig.be 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 05 jul 2021
Marc Colpaert/Marc Sluys | 30 jun 2021

archief