HALLE / LENNIK - Lions Club ”Kasteel van Gaasbeek” deelt 23.655 euro uit

C21

HALLE / LENNIK - Lions Club ”Kasteel van Gaasbeek” deelt 23.655 euro uit

Editiepajot_lennik_gaasbeek_1_foto_merckx
Lions club 'Kasteel van Gaasbeek'. (Foto Felix Merckx)
 
Editiepajot_lennik_gaasbeek_2_foto_merckx
Rode Kruis Halle kan een defibrilator, een monitor en vacuumspalken aankopen. (Foto Felix Merckx)
 

Lions Club ‘Kasteel van Gaasbeek’ heeft zijn clubkas leeggemaakt en deelde 23.655 euro uit aan niet minder dan 8 verschillende projecten
De club organiseert jaarlijks een aantal activiteiten, waarvan de opbrengst integraal wordt geschonken aan haar sociale projecten.
De gelden worden bijeengebracht door de vele inzet van de leden van de Club. Zo ondermeer door hun deelname aan de Kerstmarkt te HaIle en een Sint -Valentijnshappening die elk jaar georganiseerd wordt.

De volgende instellingen kregen een financiële steun van 1.000 euro 
Vriendenkring van Zuster Debaerdemaecker.  Deze organisatie uit Huizingen ondersteunt landbouw- en gezondheidszorg projecten in het Rwandese Nyamasheke.

Jonathan School . Het belangrijkste doel is de school in Tekinawa te steunen, zowel op moreel als financieel gebied. Voorlopig gaat de steun naar de dagelijkse maaltijd voor de kinderen en dient zij ook als waarborg voor de wedde van de onderwijzer.

“NFTE Belgium”. Via een no-nonsense aanpak en praktijkgerichte kennisoverdracht laat NFTE kanszoekende jongeren de kracht van het zelfstandige ondernemerschap ontdekken. Tegelijkertijd stoomt NFTE de jongeren klaar voor een actieve, ondernemende rol in hun eigen leven.

Kerstvreugde Halle Is een plaatselijk initiatief waarbij vrijwilligers een kerstdiner organiseren voor mensen die tijdens deze periode makkelijk vergeten worden, zoals bejaarden, gehandicapten, kansarmen

“Toernee Mondl’alle” Halle. Deze Halse organisatie wil aantonen dat Halle openstaat voor, en deel uitmaakt van een multiculturele, solidair geëngageerde samenleving. Elk jaar steunen zij met de opbrengst van hun kroegentocht een nieuw project dat kadert in de doelstelling van de organisatie.

Voor De Wip Halle was er 2.000 euro
De wip is een naschools opvanghuis voor kinderen die zich in een problematische opvoedingssituatie bevinden. Ze worden door de jeugdrechter aangeduid.

Het Rode Kruis Halle kreeg 4.655 euro, dat gespreid werd over 2 jaar, voor de aankoop van bijkomend medisch en educatief materiaal, zoals een AED-toestel (defibrilator), een kleine monitor die de zuurstof meet in het bloed en vacuumspalken . Bij de uitreiking kon ook vernemen worden dat de afdeling een kleine vrachtwagen aangekocht heeft voor de mobiele hulppost.

Voor De Floere (beschutte werkplaats) en De Steenman (gezinsvervangend tehuis) was er 12.000 euro. Door individuele kwalitatieve begeleiding en ondersteuning willen zij maximale kansen bieden om te komen tot een harmonische en optimale ontplooiing van hun persoon en tot een participatie aan alle aspecten van het leven. De keuzevrijheid, de individuele voorkeur en de persoonlijke wensen van de bewoner zijn hierin prioritair

Kowalski-penning. Door een gezamenlijk initiatief van 6 verschillende Lionsclubs uit de regio werd er 2.500,00 Euro geschonken aan een typische Lions activiteit, met name de “Kowalskipenning
Deze penning wordt jaarlijks uitgereikt aan een project op het vlak van welzijn en gehandicaptenbeleid.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 mei 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 04 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief