LENNIK/ PEPINGEN/ ROOSDAAL - Boeiende jeugdverhalen over Victorke, Benjamin Kuif en Prins

C21

LENNIK/ PEPINGEN/ ROOSDAAL - Boeiende jeugdverhalen over Victorke, Benjamin Kuif en Prins

Editiepajot_lennik_pepingen_roosdaal_pajots_leesfoor_foto_jos_huwaert
De kinderen luisterden aandachtig naar de voorlezers en leerden op die manier het Pajottenland een beetje beter kennen. - Foto's Jos Huwaert.
 
Editiepajot_lennik_pepingen_roosdaal_pajots_leesfoor_foto_jos_huwaert__1_
Editiepajot_lennik_pepingen_roosdaal_pajots_leesfoor_foto_jos_huwaert__2_
 

Op woensdagnamiddag konden kinderen in Lennik, Pepingen en Roosdaal in de bibliotheek luisteren naar Pajotse verhaaltjes, geschreven door Walter Evenepoel en Anne Wyckmans. Het waren streekverhaaltjes speciaal geschreven voor de Week van het Pajottenland.

De verhaaltjes gingen over Victorke (de dikke) van Pamel, het konijntje Benjamin Kuif dat op zoek gaat naar aardbeien en Prins van Lennik, die gedurende twaalf uren levend wordt. De kinderen luisterden aandachtig naar de voorlezers en leerden op die manier het Pajottenland een beetje beter kennen.

In Lennik gingen ze nog een stapje verder en konden de kleinsten aardbeitjes in klei boetseren en de oudere kinderen maakten Prins uit Lennik in klei.

Dankzij het Proefcentrum voor kleinfruit ‘Pamel’ konden alle kinderen ook echt proeven van een lekkere verse aardbei uit het Pajottenland.

Zaterdag 16 mei om 10u30 kunnen de kinderen nog terecht in de bibliotheek van Dilbeek om naar de verhaaltjes te luisteren.

Meer info over de Week van het Pajottenland en de resterende activiteiten vindt u op www.weekvanhetpajottenland.be  . Meer info over aardbeien uit het Pajottenland vindt u op www.dagvandeaardbei.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mei 2009
Jos Huwaert
Jos Huwaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 04 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief