BEVER/ REGIO - Infocampagne over dakisolatie

C21

BEVER/ REGIO - Infocampagne over dakisolatie

Editiepajot_dakisolatie_woonwinkel_deschuyffeleer__6_
Woonwinkel Pajottenland op het dorpsplein in Bever. - Foto Deschuyffeleer.
 
Editiepajot_dakisolatie_woonwinkel_deschuyffeleer
Maria Urbina, Patrick Vinck en Michel Amijs van Woonwinkel Pajottenland. - Foto Deschuyffeleer.
 
Editiepajot_dakisolatie_woonwinkel_deschuyffeleer__2_
Maria Urbina Woonwinkel Pajottenland. - Foto Deschuyffeleer.
 

In het kader van de infocampagne ‘Lekt uw dak ook geld?” stelde Woonwinkel Pajottenland zijn infostand vandaag op aan het kerkplein in Bever. De actie past in een reeks infosessies in de verschillende partnergemeenten rond het isoleren van daken. 

Wie denkt aan energiebesparing denkt vooral aan isolatie. De algemene regel “hoe meer je isoleert hoe beter” is niet alleen overduidelijk maar het is ook zonder twijfel de investering die het meest ten goede komt van een woning. Daarenboven is isolatie de onafscheidbare partner van comfort, zij draagt bij tot een beter leefmilieu en helpt fors te besparen op het energiebudget.

In zijn infocampagne legt Woonwinkel Pajottenland dan ook zeer bewust de nadruk op dakisolatie. “Wie wil isoleren begint best met zijn dak. Uit onderzoek blijkt immers dat andere inspanningen om woningen energiezuiniger te maken vaak hun doel voorbijschieten als de energie uiteindelijk toch via het dak ontsnapt”, zo stelt Maria Urbina Coördinator Woonwinkel Pajottenland

Woonwinkel Pajottenland verleent individueel en gratis advies en informatie zowel op technisch vlak als over premies en andere voordelen. “De doelstelling van deze campagne is benevens de activiteiten van Woonwinkel Pajottenland aan het brede publiek kenbaar te maken ook de drempelvrees wegnemen voor wat betreft het inwinnen van velerlei informatie over energiebesparing in het algemeen en dakisolatie meer in het bijzonder”.

“Ver van iedereen heeft weet van de verschillende subsidie die kunnen verworven worden. Het isoleren door een vakman van een dak van 160 m² brengt een kost mee van ongeveer 5000 euro. Hiervan kan makkelijk 3000 euro via verschillende subsidie en aftrekken gerecupereerd worden. Indien men dit zelfde dak zelf isoleert moet men rekenen op een uitgave van zo’n 1500 euro waarvan de particulier een kleine 1000 euro via de netbeheerder, de Provincie, het Vlaams Gewest en de belastingsaftrek kan terugwinnen” aldus Woonwinkel Pajottenland.

De inforonde doet achtereenvolgens nog Pepingen (Gemeentehuis - 15 mei), Galmaarden (Markt - 19 mei) en Herne (Gemeentehuis - 20 mei) aan.
Zie ook: http://www.editiepajot.com/regios/6/articles/6990

Meer informatie: Woonwinkel Pajottenland 054/34 32 62  info@woonwinkelpajottenland.be, of www.woonwinkelpajottenland.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mei 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 jul 2024
Marc Sluys | 29 jun 2024

archief