HERNE - Brandweervoorpost in Tollembeek krijgt vaste gestalte

C21

HERNE - Brandweervoorpost in Tollembeek krijgt vaste gestalte

Editiepajot_infosessie_brandweer_voorpost_tollembeek_deschuyffeleer__2_
Brandweer Lennik - voorpost Tollembeek - Infosessie Herne. - Foto's Deschuyffeleer.
 
Editiepajot_infosessie_brandweer_voorpost_tollembeek_deschuyffeleer__4_
Editiepajot_infosessie_brandweer_voorpost_tollembeek_deschuyffeleer__1_
 

De oprichting van een voorpost van de brandweer van Lennik in Tollembeek krijgt vaste gestalte. Voor het architectenbureau Etienne Van Caelenberg uit Erpe-Mere is het bouwdossier rond en zijn alle vergunningen op zak. “Als alles volgens plan verloopt, zullen de eigenlijke bouwwerken nog voor de winter starten zodat de voorpost met Nieuwjaar 2011 operationeel kan zijn” zegt burgemeester Poelaert..

De voorpost, die hoofdzakelijk Herne, Galmaarden en Bever zal bedienen, zal permanent bemand worden met twee ambulanciers. Daarnaast moeten er op elk moment van de dag een aantal manschappen beschikbaar zijn om voor brandbestrijding en andere noodgevallen te kunnen uitrukken.

De voorpost in Tollembeek vergt niet alleen zware infrastructurele investeringen. Ook de bemanning van de post die overwegend berust op vrijwilligerswerk blijkt de dag van vandaag geen sinecure.

De wervingscampagne, die de brandweer Lennik het laatste jaar reeds fulltime bezighield, leverde tot nu toe 20 kandidaten op. Voor deze vrijwilligers zit de opleiding er gedeeltelijk of volledig op.”Voor het goed functioneren van de voorpost zijn wij nog op zoek naar een bijkomend 20-tal bereidwillige mannen of vrouwen” De laatste wervingsronde die gisteren Herne aandeed kon zes geïnteresseerden bekoren. “Met nog één sessie op stapel nu maandag in onze thuisbasis Lennik hopen wij met deze ronde een totaal van 30 belangstellenden te bereiken”, aldus sergeant Van de Meerssche.

Bij dezer overigens een bijzondere oproep tot de dames. “Tot nog toe lukt het ons niet bijzonder goed om het vrouwelijke gedeelte van de bevolking te bewegen om - was het maar - het oor te luister te leggen. Misschien even duidelijk stellen dat de taak van de brandweerman veel meer is dan alleen maar brand bestrijden en dat de dames in ons midden niet alleen welgekomen maar - juist door hun eigen manier van aanpak - ook fel geapprecieerde krachten zijn”, geeft luitenant Eric Engels aan.

Als hekkensluiter van de inforonde “voorjaar 2009” sluit nu maandag 25 mei om 20u Lennik de reeks af. In de brandweerkazerne ontvangt luitenant Erik Engels dan ook alle belangstellenden.

Buiten de infosessies om kan ook informatie telefonisch ingewonnen worden op 02/532 45 12. Alle gegevens zijn ook terug te vinden op http://www.brandweerlennik.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 mei 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 jul 2024
Marc Sluys | 29 jun 2024

archief