OETINGEN - Opendeurdag in de STEM-academy GROEITUIN 5.0

C21

OETINGEN - Opendeurdag in de STEM-academy GROEITUIN 5.0

20210806_160248__kopie_
Ingezonden foto
 

Komende zondag, 22 augustus, gaat de eerste opendeurdag van het STEM-project “GROEITUIN 5.0” door in de Pluktuin Oetingen, gelegen langs de Oude Trambaan nabij de Blijkheerstraat in Gooik. Iedereen is er welkom van 13 tot 17u om kennis te maken met de openlucht academy voor kinderen en jongeren rond wetenschap en technologie. 

 

De eerste week van augustus ging het allereerste STEM-kamp van de “GROEITUIN 5.0” door voor kinderen van de lagere school. Het werd een voltreffer met unaniem lovende reacties. Deze week vindt het tweede kamp plaats voor de jongeren van de secundaire schoolleeftijd. 

De kampen brengen wetenschappelijke kennis aan en dagen de kinderen en jongeren uit om technologische oplossingen te vinden voor het bereiken van praktische doelen. Zo werd er ondermeer gewerkt met een lasercutter voor het maken van een droposcoop (een ‘druppelkijker’), er werd regen gemaakt, de hele watercyclus werd doorgelicht en water werd biologisch en chemisch getest op de juiste samenstelling en kwaliteit.

 

Het agro-ecologische project van de pluktuin vormt de ruime en inspirerende omgeving voor dit jonge geweld. De jonge deelnemers ontdekken er spelenderwijs, bijgestaan door ervaren begeleiders, de hoeken en kanten van kennis en vaardigheden die nodig zijn om met eenvoudige middelen spectaculaire resultaten te bereiken. Tijdens de opendeurdag nu zondag willen ze tonen wat dit allemaal voortbracht.

 

Er zijn tal van activiteiten, waarvan sommige een inschrijving vereisen. Voor meer info en inschrijving, surf je eenvoudigweg naar groeituin.be/activiteiten/opendeurdag/ . De GROEITUIN 5.0 wordt gecoördineerd door B-Phot (VUB) en Authentical, in samenwerking met de Techniekschuur, Sapikids, Regionaal Landschap, Pluktuinen Pajottenland, Paddenbroek, AsterTechnics, FlandersMake, ILVO, Eyest vzw met de geaprecieerde steun van VLAIO en heel wat ondersteunende regionale partners.

 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 aug 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 mrt 2024

archief