REGIO - Wij trokken hopelijk de laatste keer naar het vaccinatiecentrum

C21

REGIO - Wij trokken hopelijk de laatste keer naar het vaccinatiecentrum

Editie_gooik_koornmolen_2__kopie_
Jeannine uit Bever kwam met haar dochter voor hun eerste prik.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_koornmolen_3__kopie_
Leandra krijgt een tweede prik van Lieselot.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_koornmolen_noor_2__kopie_
Dokter Willy was een rots in de branding voor vele mensen die het moeilijk hadden, bij Noor verliep het rimpelloos.- Foto Marc Colpaert
 
Op donderdag 9 september konden nog iets meer dan 50 Pajotten, die voor de eerste keer een vaccin moesten krijgen, terecht in het Vaccinatiecentrum Koornmolen in Gooik. Inwoners die eerder niet konden langskomen of het vaccin weigerden, krijgen die dag de laatste kans om zich te laten vaccineren en zo zichzelf én hun omgeving te beschermen. Het mocht ook zonder afspraak. 
 
Aangezien het Vaccinatiecentrum Koornmolen half oktober definitief de deuren sluit, willen ze graag zoveel mogelijk inwoners uit Bever, Herne, Galmaarden, Gooik, Lennik of Roosdaal de kans geven zich te laten vaccineren. Wie nu nog een eerste vaccin krijgt op 9 september, kan tegen 30 september volledig gevaccineerd zijn. Wij trokken op donderdag 9 september even naar het afgeslankte vaccinatiecentrum. Bij aankomst zagen wij heel wat vertrouwde gezichten tussen de vrijwilligers(Ik was zelf verschillende keren aan de slag als vrijwilliger, red.). Het nieuwe centrum is klein in vergelijking met het vorige, maar compact is daarom niet slechter. In de wachtzaal zitten Jolande uit Roosdaal en haar moeder Jeannine uit Bever. "Wij kwamen vandaag onze eerste prik halen. Waarom wij zo lang gewacht hebben, komt omdat wij er niet echt veel vertrouwen in hadden, omdat het vaccin zo rap beschikbaar was. Vroeger duurde dat vele jaren alvorens een nieuw vaccin in orde was, maar gelukkig merkten we dat alles goed verloopt met het vaccin. Dus kwam ik met mijn moeder een eerste prik halen, hopelijk worden wij niet ziek", lacht Jolande. Even verder zit Hilde Dermez coordinator van het centrum, druk te bellen om nog mensen uit te nodigen voor een prik, wij laten haar rustig haar gang gaan. Ondertussen heeft Leandra plaats gevat op de stoel bij prikster van dienst Lieselot, die haar vlug een tweede prik geeft. Een box verder is de immers goedlachse dokter Willy Coenegracht bezig om Noor een tweede prik te zetten. Dokter Willy samen met nog tal van andere dokters, verplegers, coordinatoren, en bijna tweehonderd vrijwilligers, deden gedurende maanden heel wat voor hun medemensen. Wij kunnen hen daarvoor niet genoeg bedanken.

   

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 sep 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief