PAJOTTENLAND - Politie dient twee rijbewijzen in te trekken bij controleactie

C21

PAJOTTENLAND - Politie dient twee rijbewijzen in te trekken bij controleactie

Alcohol_en_drugs
PAJOTTENLAND - Politie dient twee rijbewijzen in te trekken bij controleactie - © Deschuyffeleer
 

In het kader van de lopende provinciale actie tegen alcohol en drugs in het verkeer hield ook de politie Pajottenland het afgelopen weekend met een beperkt aantal agenten een controleactie over heel haar grondgebied. Daarbij werden zowel in Herne als in Gooik vaste dispositieven ingenomen. Hierbij bliezen 7 bestuurders positief. Voor 2 van hen volgde er een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs.

Door de nog steeds geldende coronamaatregelen kon het ‘samplingtoestel’ of de zogenoemde ‘snuffelaar’ nog steeds niet gebruikt worden. Hierdoor dienden de politiemensen zich te beperken tot ‘selectieve’ controles.

In Herne werden 10 bestuurders gecontroleerd. Daarvan bliezen er 3 positief (0.41, 0.44 en 0.83 met intrekking rijbewijs). In Gooik dan weer werden 9 bestuurders aan een controle onderworpen. Dat leverde 4 positieve ademtesten op (0.35,0.43, 0.62 en 0.67 met intrekking rijbewijs). Het percentage ‘positieven’ kwam zo in totaal op 36,8% te liggen.

“Deze cijfers maken duidelijk dat we politioneel nog veel werk hebben in deze materie”, schat commissaris Glenn Deherder de resultaten in. “De cijfers stemmen tot nadenken. Het is dan ook nuttig dat ze bekendgemaakt worden in het kader van de preventie in dit domein”.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 sep 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief