REGIO – Digitale vrijwilligersdag – Gratis workshops

C21

REGIO – Digitale vrijwilligersdag – Gratis workshops

Workshops_dag_van_de_vrijwilliger
REGIO – Digitale vrijwilligersdag – Gratis workshops - © Deschuyffeleer
 

Via de cultuurregio Pajottenland & Zennevallei, de intergemeentelijke projectvereniging rond cultuur, en Avansa Halle-Vilvoorde organiseren de gemeenten Affligem, Dilbeek, Herne, Lennik, Liedekerke, Pepingen, Roosdaal en Ternat op zaterdag 16 oktober van 10 tot 13u een DIGITALE DAG voor alle vrijwilligers. Die dag kan iedereen mits voorafgaande inschrijving  via deze link gratis deelnemen aan inspirerende workshops. Vanuit Herne is het vooral de cultuurbeleidscoördinator Tineke Moonens die mee aan de wieg stond van het project.

Gezien het ruime aanbod is er beslist voor ieder wat wils. Iedere geïnteresseerde kan zo twee workshops kiezen. Het welkom en de eerste workshop is voorzien om 10u

De volgende workshops zijn ter beschikking :

 • Grenzen aan je engagement
 • Maak kennis met handlettering 
 • Aan de slag met facebook in je vereniging
 • Maak je eigen drukwerk en social media posts met Canva
 • Online vergaderen met Whereby en Praatbox (Jitsi)
 • Elektronische nieuwsbrieven voor je vereniging met Mailchimp
 • Kennismaking met boekhouden voor verenigingen
 • Schrijven voor sociale media
 • Drempels wegwerken voor mensen met een beperking
 • Drempels wegwerken voor mensen met een andere thuistaal
 • Vrijwilligers motiveren en inspireren


Toelichting

Grenzen aan je engagement: Als vrijwilliger neem je met hart en ziel een engagement op. Dat kost tijd en energie, en soms bots je tegen je eigen grenzen aan. Daarom is het belangrijk dat je op een constructieve manier neen durft zeggen en je limieten kan aangeven.

Online vergaderen met Whereby en Praatbox (Jitsi): De coronacrisis heeft ons versneld laten kennismaken met verschillende mogelijkheden om online te vergaderen. Als je de voordelen hiervan volop wil blijven benutten, kan je in deze workshop zeker nog iets opsteken.

Maak kennis met handlettering: In deze korte inspiratiesessie leer je hoe je jouw tekst of favoriete quote origineel kan verbeelden. Een mooi handschrift is niet nodig. Een vaste hand en wat verbeelding volstaan. Letters bestaan al, jij brengt creatieve variaties aan.

Elektronische nieuwsbrieven voor je vereniging met Mailchimp: Een digitale nieuwsbrief helpt je om snel en eenvoudig informatie te delen met geïnteresseerden en leden van je vereniging. In deze online sessie ontdek je hoe je met Mailchimp aan de slag kan. Dirk Nys laat je kennismaken met dit gebruiksvriendelijk programma.

Aan de slag met Facebook in je vereniging: Facebook kan een goed platform zijn om je vereniging op een aantrekkelijke manier in de kijker te zetten. In deze kennismakingssessie toont Ward Bosmans je een aantal mogelijkheden van een Facebookpagina. Hij deelt tips en tricks.

Online vergaderen met Zoom: De coronacrisis heeft ons versneld laten kennismaken met verschillende mogelijkheden om online te vergaderen. Als je de voordelen hiervan volop wil blijven benutten, kan je in deze workshop zeker nog iets opsteken.

Maak je eigen drukwerk en social media posts met Canva: De activiteiten van je vereniging kan je online promoten of met gedrukte folders en affiches. Vaak is er geen tijd of budget voor een professionele campagne. Gelukkig kan je ook zélf heel wat promotiewerk doen. Tijdens deze workshop maak je kennis met Canva.

Kennismaking met boekhouden voor verenigingen: De coronacrisis heeft ons versneld er de schermen van een succesvolle vereniging is aandacht voor het financieel beheer van groot belang. Als nieuwe vrijwilliger of startende vereniging is het vaak zoeken naar de juiste aanpak. Davy De Laeter deelt in deze korte introductiesessie aandachtspunten voor financieel beheer.

Schrijven voor sociale media: Sociale media zijn niet meer weg te denken uit het verenigingsleven. In deze sessie helpt Renate Coen je op weg om inspirerende en motiverende teksten te schrijven. Je leert ook werken met hashtags en krijgt meer uitleg over de algoritmes van sociale media.

Drempels wegwerken voor mensen met een beperking: In een ideale wereld is je vereniging toegankelijk voor iedereen. Ook mensen met een beperking vinden dan de weg als vrijwilliger of nemen deel aan je activiteiten. In deze sessie vertellen Lize Breban en Filip Thieren van Katholieke Vereniging Gehandicapten hoe je je vereniging toegankelijk kan maken voor iedereen.

Drempels wegwerken voor mensen met een andere thuistaal: In een ideale wereld is je vereniging toegankelijk voor iedereen. Ook mensen met een andere thuistaal dan het Nederlands vinden de weg als vrijwilliger of nemen deel aan je activiteiten. Met deze workshop willen we je helpen om de drempels in je eigen groep weg te werken.

Vrijwilligers motiveren en inspireren: Kampt jouw organisatie met een tekort aan vrijwilligers? Moeten te weinig mensen te veel taken opnemen? Of raken nieuwe vrijwilligers moeilijk geïntegreerd in de groep? In deze sessie legt Marianne Cap uit hoe je het engagement van vrijwilligers vasthoudt en hoe je nieuwe vrijwilligers kan aantrekken.

Meer op deze website : https://cultuurregiopz.be/digitale-inspiratiedag-voor-vrijwilligers/

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 sep 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Redactie Editiepajot | 30 okt 2023

archief