SINT-PIETERS-LEEUW/ LENNIK - Dag van het park in de ban van de pinguins

C21

SINT-PIETERS-LEEUW/ LENNIK - Dag van het park in de ban van de pinguins

009
De pinguins veroveren Groenenberg. - Foto Marc Sluys.
 

Kunst en ecologie, kunst voor het goede doel: het zijn originele ideeën die niet blijven hangen in bescheiden beloftes en vage doelstellingen. Dit project is leuk, creatief, kunstzinnig én concreet. Met de opbrengst worden een aantal mensen in Senegal echt geholpen.. Het zijn dergelijke projecten waar het Agentschap voor Natuur en Bos maar al te graag zijn steentje toe bijdraagt.

Marleen Evenepoel Administrateur Generaal van het Agentschap voor Natuur en Bos : “Via onze “Dag van het Park” geven wij een concrete invulling aan deze visie. In maar liefst 110 Vlaamse parken kunnen mensen vandaag genieten van tal van leuke activiteiten in het teken van ons thema ‘liefde in het park’  Met steun van de gemeenten Lennik en Sint-Pieters-Leeuw worden de kinderen in de watten gelegd. Beide gemeenten hebben een programma op maat van kinderen tot 12 jaar op poten gezet. Kinderen kunnen bijvoorbeeld de Sherlock Holmes in zich loslaten tijdens een wandelzoektocht, de Van Gogh in zich voor de tekenwedstrijd of smullen van de zelf versierde hartvormige koekjes in de koekjesfabriek … alles in het teken van de liefde…"

In dit prachtige domein van Groenenberg staan vandaag 300 Pinguïns van William SweetLOVE, gemaakt uit liefde voor de medemens op de dag van het park die dit jaar in het teken staat van de liefde.  Zoals ik al zei, zijn we dus zeer fier dat we gastheer mogen zijn voor dit unieke kunstenproject. Maar het Agentschap voor Natuur en Bos wil meer doen. De VZW 1 Night 4 Dakar wil immers zoveel mogelijk geld inzamelen door onder andere pinguïn-kunstwerken te verkopen. Wij willen alvast het ”liefdevolle” voorbeeld geven en zelf één van de 300 pinguïns kopen. Een mooi aandenken aan deze editie van de ‘Dag van het Park’, helemaal gewijd aan de liefde.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jul 2009
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief