REGIO - Jeugdregio Pajottenland vliegt er terug in!

C21

REGIO - Jeugdregio Pajottenland vliegt er terug in!

83e4ffa7
 
Hopelijk kunnen we de coronapandemie stilaan achter ons laten. Jeugdregio Pajottenland voor kinderen uit het Pajottenland ziet het alvast zitten en organiseert dit jaar opnieuw een heleboel activiteiten voor kinderen en jongeren. De aftrap wordt gegeven op zondag 27 februari: dan gaat de uitgestelde theatervoorstelling ‘Grasland’ door om 10.30 uur in GC Baljuwhuis in Galmaarden. Alle kleuters tussen 2,5 en 6 jaar worden, onder begeleiding van 1 (groot)ouder, ondergedompeld in een sprookjesachtige wereld vol lieve, krioelende beestjes en kleurrijke bloemen. Aangezien we opnieuw meer toeschouwers mogen toelaten, kan nog ingeschreven worden voor deze leuke voorstelling. Kleuters betalen 5 euro, ouders/begeleiders nemen gratis deel.
 
De geplande knutselworkshop wordt omwille van hygiëne en veiligheid vervangen door een knutselpakket.  Kleuters en ouders kunnen hier thuis mee aan de slag.
Tijdens de krokusvakantie, op donderdag 3 maart, trekken we met de +8 jarigen naar Jumpsky en Rollerland in Aalst: goed voor een hele dag trampoline springen, jumpen en rolschaatsen. Deze activiteit was zo populair dat we extra plaatsen en een grotere bus hebben voorzien. En zelfs deze extra plaatsen waren in een mum van tijd uitverkocht: de activiteit is reeds volzet!De komende periode verwachten we dat fuiven en feesten opnieuw mogelijk zal worden. Om organisatoren alvast goed voor te bereiden, plannen we onze gratis opleiding fuifcoach in:
 
zaterdag 12 maart: onderdeel theorie - 9u30 tot 13u - Pepingen
zaterdag 19 maart: onderdeel brandbestrijding - 9u tot 16u - PIVO Asse 
zaterdag 23 april: onderdeel EHBO - 9u30 tot 12u30, of 13u tot 16u - Lokalen Rode Kruis Lennik 
De plaatsen voor de onderdelen EHBO en brandbestrijding zijn beperkt, dus snel inschrijven is de boodschap.
Opleidingsonderdeel EHBO op 23 april in de namiddag is reeds volzet.
 
 
De zomer belooft lekker druk te worden met onze wandelzoektochten ‘Schatten van Vlieg’ en 4 zomeruitstappen.
 
In elke gemeente van het Pajottenland (Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen) kunnen kinderen tijdens de zomer op zoek naar schatkisten. Via een gratis wandelzoektocht en leuke opdrachten onderweg worden ze in de juiste richting gestuurd. Het thema van dit jaar is ‘Ruik jij wat ik ruik’, dus aan de opdrachten hangt een geurtje :) Alle deelnemende kinderen krijgen achteraf een cadeautje en een stempel op hun stempelkaart. Hebben ze minstens 3 zoektochten gedaan en 3 stempels verzameld? Dan verdienen ze nog een extra cadeau! Ook de allerkleinsten (-5 jarigen) kunnen mee schatten jagen, want voor hen zijn de opdrachten iets gemakkelijker gemaakt.
 
Ook onze 4 zomeruitstappen liggen vast:
 
vrijdag 1 juli: kinderboerderij Op ‘t Hof Herne - vanaf 4 jaar - 12 euro
woensdag 27 juli: Walibi - vanaf 8 jaar - 25 euro
dinsdag 9 augustus: zeesportdag Blankenberge - vanaf 9 jaar - 20 euro
maandag 29 augustus: avonturendag The Outsider Aalst - vanaf 10 jaar - 20 euro
 
Interesse om deel te nemen aan (één van) deze activiteiten? Inschrijven kan online via www.jeugdregiopajottenland.be/inschrijven.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 feb 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief