GOOIK - Voor 'Denderend Vlaams' is het hoog tijd om de Vlaamse identiteit van onze regio te verdedigen

C21

GOOIK - Voor 'Denderend Vlaams' is het hoog tijd om de Vlaamse identiteit van onze regio te verdedigen

Editie_gooik_vlaams_1__kopie_
De Vlaamse leeuw meer dan nodig.- Foto Marc Colpaert
 
Voor de nieuwe vereniging met de naam 'Denderend Vlaams' is het hoog tijd om de Vlaamse identiteit van onze regio te verdedigen. De 'VerBrusseling' is vandaag ook al heel erg te voelen in tal van Pajotse dorpen, sommige mensen willen wel genieten van de mooie natuur van onze regio, maar de taal spreken daar bedanken ze voor .
De zaal Familia in Gooik liep zaterdag goed vol voor de receptie van de vereniging “Denderend Vlaams”. Denderend Vlaams werd vorig jaar opgericht door enkele Vlaams nationalisten uit de Denderstreek en het Pajottenland met als doelstelling het Vlaams karakter en de Vlaamse identiteit van die regio te verdedigen. Tijdens de receptie werd de Vlaamse strijd in de Limburgse gemeente Voeren herdacht. Veertig jaar geleden deed de Voerkwestie België daveren op zijn grondvesten. De strijd tussen Luiksgezinden en Vlaamsgezinden escaleerde er. 
naast leden van DEnderend Vlaams waren er nog tal van andere Vlaamse verenigingen zoals Het Taal Aktie komitee (TAK), de actiegroep Voorpost, de Vlaamse Volksbeweging (VVB), de jeugdbeweging VNJ en de heemkundige ‘Werkgroep Kesterheide’ aanwezig met een infostand.
‘Denderend Vlaams’ wil de Vlaamsgezinde verenigingen uit het Pajottenland en de Denderstreek op regelmatige basis samenbrengen. Een kruisbestuiving tussen de verschillende Vlaams nationalistische organisaties die onze regio rijk is zal voor elke vereniging op zich versterkend werken.
"De toenemende “VerBrusseling” van het Pajottenland en de Denderstreek maken het noodzakelijk dat de Vlaamsgezinden zich organiseren en samenwerken. Denderend Vlaams wil haar steentje daartoe bijdragen. De slogan van de vereniging is dan ook ‘Eenheid is macht", aldus 

Johan Daelman, Voorzitter ‘Denderend Vlaams’ 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 feb 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 jul 2024
Marc Sluys | 29 jun 2024

archief