VOLLEZELE - Het museum van het trekpaard opent de deuren vanaf maart

C21

VOLLEZELE - Het museum van het trekpaard opent de deuren vanaf maart

Colpaert_galmaarden_museum
Het museum in Vollezele zeker de moeite waard om even te bezoeken.- Foto Marc Colpaert
 
Vanaf de maand maart opent het museum van het Belgisch Trekpaard opnieuw de deuren. Vanaf maart, tot eind oktober zal het museum opnieuw open zijn voor individuele bezoekers op zondag van 13.30 u tot 17 uur. Ze doen meteen ook een oproep om hun enthousiaste groep vrijwilligers te komen versterken. Kandidaten kunnen een mailtje sturen naar het mailadres van het museum, 'museum.trekpaard@hotmail.com'.   Momenteel zijn ze met een dertigtal medewerkers van alle leeftijden en uit verschillende windrichtingen. Groepsbezoeken met gids blijven steeds het hele jaar door mogelijk na reservatie.
 
Korte historiek
Het Museum is gevestigd in het voormalige gemeentehuis van Vollezele en trekt jaarlijks honderden bezoekers van heinde en ver. De stichter en promotor van dit alles was Philippe van Dixhoorn, afstammeling van een der stoeterijen. Zijn droom om de geschiedenis van het Belgisch Trekpaard blijvend bekendheid te geven wordt verder gedragen door familieleden, vrienden en gedreven vrijwilligers.
 
Wat is er te zien?
Naast de oorspronkelijke collectie wordt het verhaal opengetrokken naar nieuwe onderwerpen die met panelen, touch screens en historisch filmmateriaal de bezoekers in vier talen wegwijs maken in de wereld van spierkracht, beroepen, ingespannen trekpaarden, het stamboek en het fokken van trekpaarden vroeger en nu. Hierbij komen elementen als PK, fysionomie en genetica op een interactieve en leuke manier aan bod, wat een bezoek ook boeiend maakt voor jongeren en scholen.
Aansluitend op een bezoek kan men de nieuw uitgestippelde Brilliantwandeling maken, afstand 3,5 km. Deze wandeling loopt langsheen locaties die nauw verbonden zijn met de gloriedagen uit de geschiedenis van het Belgisch Trekpaard. 
 
Openingsuren
zondag: 13.30 - 17.00 uur van begin maart tot eind oktober
Groepsbezoek: rondleiding met gids mogelijk alle dagen na reservatie.
 
Contactgegevens
Het museum is gelegen in Vollezele, Oudstrijdersplein 4. Vragen en reservaties zijn mogelijk via het emailadres: museum.trekpaard@hotmail.com, website: www.museumvanhetbelgischtrekpaard.be
 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 feb 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief