REGIO - In het vaccinatiecentrum van Gooik werd het even spannend door de storm en de boom aan de ingang

C21 Css

REGIO - In het vaccinatiecentrum van Gooik werd het even spannend door de storm en de boom aan de ingang

Img_20220221_134923__kopie_
Gemeentepersoneel kwam de klus opknappen.- Foto Marc Colpaert
 
Personeel van Openbare Werken van Gooik moest op maandagnamiddag uitrukken naar het vaccinatiecentrum in strijland. Door de storm van de afgelopen dagen waren van twee grote bomen die pal voor de ingang van het vaccinatiecentrum staan, takken afgebroken, die dreigden op de bezoekers te vallen. Gelukkig hebben de mensen van Gooik dit heel vlug afgehandeld.
Het vaccinatiecentrum in Strijland gaf sinds november al meer dan 30.000 vaccins aan inwoners uit Bever, Herne, Galmaarden, Gooik, Lennik en Roosdaal. En de deuren staan nog steeds open, nu ook voor mensen met een verlaagde immuniteit. De laatste dagen zijn het vooral mensen met een verlaagde immuniteit die nog een afspraak in het Vaccinatiecentrum hebben. Op basis van het advies van de Task Force Vaccinatie en de Hoge Gezondheidsraad beslisten de ministers van Volksgezondheid om hen een boosterprik aan te bieden. Zij kunnen immers minder beschermd zijn na hun basisvaccinatie. Hierdoor reageert hun lichaam minder sterk op een vaccin, en is een booster (4de prik) aangewezen om optimaal beschermd te worden tegen een ernstig ziekteverloop, hospitalisatie of zelfs overlijden door COVID-19.
Maar enige tijd voor het vaccinatiecentrum de deuren moest openen op maandagnamiddag werd opgemerkt dat sommige takken van de twee grote bomen, die naast de ingang staan, enkele gebroken takken hadden. Dit was te gevaarlijk om daar de vele bezoekers van het vaccinatiecentrm onder te laten passeren. Daarom werd beslist om aan de dienst Openbare Werken van de gemeente te vragen om de gebroken takken te komen verwijderen. Ook burgemeester Simon De Boeck kwam ter plaatse een kijkje nemen. Oud-burgemeester Michel Doomst was ondertussen als vaste vrijwilliger aan de slag in het vaccinatiecentrum. Enkele werkmensen kwamen ter plaatse en met groot materiaal, werden sommige takken geknipt en verwijderd. Deze mensen werkten in een sneltempo om ervoor te zorgen dat de mensen veilig het centrum konden bereiken en verlaten. Iets na 14 uur waren de takken opgeruimd, gekleind en waren de werkmensen van de gemeente terug al in de weer om ergens een ander klusje te klaren. Al bij al was de hinder redelijk beperkt vooral door het vlugge werk van het gemeentepersoneel.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 feb 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 07 jul 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 28 jun 2022

archief