REGIO - Geniet nu van een lekker ijsje uit het Pajottenland

C21

REGIO - Geniet nu van een lekker ijsje uit het Pajottenland

Creme_kaart
 
Zin in een lekker ijsje wel dan kunt u vanaf nu terecht in tal van plaatsen om te genieten van het lekkers van de streek. Ik zou zeggen ga zeker eens langs in het hele Pajottenland. Tour de Crème is een provinciaal netwerk dat 18 adressen bundelt van waar men hoeve- of streekijs met melk recht van de koe of het schaap kan verkrijgen. Bovendien is elk adres gelinkt aan een pittoreske fiets- of wandeltocht in de buurt.
 
 
“Tour de Crème bestaat nu al zes jaar en men kan terecht in tal van gemeenten zoals Herne Galmaarden, Gooik, Liedekerke, merchtem enz(zie kaart). En de familie groeit”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor land- en tuinbouw. “Op dit moment bundelt het netwerk 18 adressen waar de liefhebber van hoeve- of streekijs kan genieten. Dat is het hoogste aantal sinds de start in 2017. De melk is niet enkel afkomstig van koeien maar ook van schapen. Dit jaar zijn er twee nieuwe adressen waar men schapenijs kan verkrijgen. Ideaal voor mensen met een koemelkintolerantie.”
 
Wist je dat 62% van de Vlaams-Brabanders in de eerste plaats kiest voor een bolletje vanille-ijs? Dat blijkt uit een rondvraag bij leden van het netwerk Tour de Crème. ​​“Daarna mag het iets frivoler want het leeuwendeel van de bezoekers vraagt twee bolletjes”, weet gedeputeerde Tom Dehaene. “Daarbij één absolute topper. Liefst één op vier opteert voor stracciatella als tweede smaak. Elk adres heeft ook een lokale specialiteit, zoals ijs op basis van kinderbueno, gekonfijte gember of rabarber. We raden iedereen aan om dit zelf te ontdekken”. Meer info over adressen en routes: www.vlaamsbrabant.be/tourdecreme

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 mei 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief