Anne Van Der Goten is de nieuwe landschapsdichter voor ZENNEVALLEI en PAJOTTENLAND

C21

Anne Van Der Goten is de nieuwe landschapsdichter voor ZENNEVALLEI en PAJOTTENLAND

Img_6622
Anne in het midden tussen de jury is de nieuwe landschapsdichter.
 
Img_6623
 

De jury - waar zowel Max Savoldi, Alwin Loeckx en Marleen De Smet deel van uitmaakten,  kregen niet genoeg van het winnende gedicht. De jury hield zich aan een aantal criteria: 

  1. de taalvaardigheid van de inzending,
  2. de toegankelijkheid van de inzending en
  3. de motivatie en het engagement.  

Anne Van Der Goten (59) uit Ternat is de terechte winnaar omdat ze zich sterk bewust is van wat, rondom haar gebeurt: ze observeert en noteert. Voor haar is het landschap dan ook meer dan alleen maar het landschap. De jury is nog steeds, onder de indruk van Annes gedichten. Ze getuigen niet alleen van veel gevoel voor beeld, maar ook voor geluid. In de gedichten staat geen woord te veel : ze zijn uitgebalanceerd, simpel in hun eenvoud. 

Wie slaagt erin de pracht en kracht van ons landschap om te zetten in poëtische woorden? Met onze landschapsdichter gingen we op zoek naar iemand die zich laat inspireren door het landschap in al zijn aspecten: natuur, erfgoed, landbouw ... Landschap heeft een ziel en is emotie. De jury vertrouwt erop dat Anne haar medestreekbewoners zal kunnen raken en daardoor een ideale ambassadeur-dichter is voor ons landschap. Haar eerste opdracht wordt een verjaardagsgedicht ter ere van het landschap dat gebracht zal worden tijdens de viering van 30 jaar Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei begin september. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jun 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief