HERNE/PAJOTTENLAND – Leerrijke Partnerdag Huis van het Kind Pajottenland

C21

HERNE/PAJOTTENLAND – Leerrijke Partnerdag Huis van het Kind Pajottenland

Huis_van_het_kind_foto_ingezonden
HERNE – Leerrijke Partnerdag Huis van het Kind Pajottenland - Foto ingezonden
 
Huis_van_het_kind_foto_ingezonden_1
HERNE – Leerrijke Partnerdag Huis van het Kind Pajottenland - Foto ingezonden
 

De Partnerdag van Huis van het Kind Pajottenland die doorging in het Dominicanessenklooster stond dit jaar in teken van ‘Negatieve gevoelens bij kinderen en jongeren, wat nu?’. Een thema dat ook na Covid nog heel sterk leeft. Daarom bracht Huis van het Kind haar partners samen om er gezamenlijk te brainstormen en te sleutelen aan nieuwe uitdagingen kenmerkend voor een periode na 3 jaar coronamaatregelen.

De locatie werd omgebouwd tot een netwerkbeurs waar de sociale kaart fysiek werd voorgesteld. Zo was er een escape room-spel van Overkop Halle en Sint-Pieters-Leeuw en toelichting nopens de werking van de partners 1G1P (Eén gezin één plan), CGG Passant (Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg), JAC (Jongeren Advies Centrum) en CAW (Centrum Algemeen Welzijnswerk). Verder werden ook ‘Warme William’ becommentarieerd door de Intergemeentelijke preventiemedewerker Gezondheid Pajottenland Bianca Vanreepinghen en Logo Zenneland, het project ‘Veerkracht en Weerbaarheid’ uit de doeken gedaan door CLB (Centrum voor leerlingenbegeleiding) Ninove en Yuneco (esperanto voor jeugd) Connect en ‘De eerste 1001 dagen’ te berde gebracht door psychologe Laura Mignolet.

De Partnerdag werd afgesloten met drie casustafels: baby’s en peuters, kleuters en lagere school en plus-12-jarigen. De ‘koppen’ werden ook bij elkaar gestoken over hoe er dagelijks gewerkt kan worden aan een sterk professioneel netwerk. Elke partner mocht ook naar huis gaan met een kleine attentie om nog na te genieten van de productieve namiddag.

Het Huis van het Kind Pajottenland is een samenwerkingsverband tussen alle lokale organisaties binnen elke gemeente die ouders ondersteunen in hun opvoedingstaak. De bestrijding van kinderarmoede is een bijzonder aandachtspunt van het Huis van het Kind.

Het Huis van het Kind Pajottenland is een organisatie gesponnen over de gemeenten Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen en die werkt aan een gezinsvriendelijk Pajottenland.

Meer info? Annelore Pappaert - Coördinator Huis van het Kind Pajottenland – 0478/63 42 95 info@huisvanhetkindpajottenland.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 sep 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 20 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief