PAJOTTENLAND - Overzicht van data voor opleidingen fuifcoach

C21

PAJOTTENLAND - Overzicht van data voor opleidingen fuifcoach

Opleideing_fuifcoach_najaar_2022
PAJOTTENLAND - Overzicht van data voor opleidingen fuifcoach - © Deschuyffeleer
 

Intergemeentelijke opleiding fuifcoach Pajottenland is een vaste waarde in onze Pajotse gemeenten. Alle organisatoren van publiek toegankelijke feesten of fuiven zijn volgens het gemeentelijk feest- en fuifreglement verplicht om een opgeleide fuifcoach te hebben. Daarom organiseren de 6 gemeentebesturen van het Pajottenland (Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen) ook in het najaar van 2022 een opleiding fuifcoach in samenwerking met de lokale politiezone Pajottenland, de intergemeentelijke preventiedienst gezondheid, Jeugdregio Pajottenland, Rode Kruis Lennik-Gooik en PIVO Asse.

Deze opleiding wordt gratis aangeboden aan alle organisatoren van evenementen in onze politiezone en de coördinatie is in handen van Bianca Vanreepinghen, preventiewerker Pajottenland.
 

De opleiding fuifcoach bestaat uit 3 opleidingsonderdelen: een theoretisch gedeelte, een opleiding EHBO en een opleiding brandbestrijding. Na het volgen van de opleidingen ontvangt men het attest van fuifcoach.

 

De bedoeling van deze opleiding is dat de eigen leden van de vereniging kleine 'brandjes' (letterlijk en figuurlijk) kunnen blussen vooraleer de hulp in te roepen van de veiligheidsdiensten.

 

Op zaterdag 15 oktober 2022 van 9u30-12u30 en van 13u-16u vindt het onderdeel EHBO plaats in Lennik. Daar leren de deelnemers eerste hulp bieden, met een cursus handmatig reanimeren en reanimeren met het AED toestel.

Bovendien krijgen ze tips over hoe ze moeten omgaan met alcohol – en drugincidenten op lokale evenementen.

 

Op zaterdag 29 oktober 2022 van 9u30 tot 13u gaat het onderdeel theorie door in de cultuurschuur van G.C.De Cam, Dorpsstraat 67, 1755 Gooik. 

Deelnemers worden vanaf 9u15 onthaald.

Tijdens dit theoretisch gedeelte wordt gefocust op conflicthantering, wettelijk kader inzake alcohol - en drugs, gemeentelijke (fuif)reglementen en de online aanvraagprocedure voor evenementen via Eaglebe, geluidsnormen, rookverbod, preventiematerialen enz.

 

Een overzicht van data van onze opleidingen en gratis inschrijven kan via www.jeugdregiopajottenland.be

 

De betrokken gemeenten staan positief tov het organiseren van fuiven en evenementen, maar dit moet wel veilig en gestructureerd verlopen met de nodige aandacht voor preventie, aldus Bianca Vanreepinghen, coördinator opleiding fuifcoach Pajottenland. 

 

Nadere informatie kon ingewonnen worden via info@jeugdregiopajottenland.be of via een lokale medewerker vrije tijd. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 okt 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 20 mei 2024

archief