REGIO - Vaccinatiecentrum Strijland sluit nu definitief de deuren

C21

REGIO - Vaccinatiecentrum Strijland sluit nu definitief de deuren

20221024_173420__kopie_
Heel wat vrijwilligers kwamen nog een laatste keer naar het vaccinatiecentrum.- Foto Marc Colpaert
 

Op maandag sloot het vaccinatiecentrum in Strijland definitief de deuren, ook al is corona niet helemaal verdwenen. De vrijwilligers werden nog een laatste keer verwend met een drankje en een hapje en natuurlijk werd er heel wat bijgepraat. Gooik zorgde, samen met de andere Pajotse gemeenten en de Eerstelijnszone Pajottenland, mee voor een succesverhaal van de Vaccinatiecentra. Eerst werd er gevaccineerd in het Gemeentelijk Sportcentrum Koornmolen, maar in november 2021  opende Vaccinatiecentrum Strijland de deuren in de kerk van Strijland. Inwoners van Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Roosdaal konden hier terecht voor de boostervaccins tegen COVID-19.

 
In december 2021 werden hier ook de eerste proefprojecten met het vaccineren van kinderen opgestart. Op maandag 24 oktober werden de laatste herfstboosters gezet. Nadien sluit Vaccinatiecentrum Strijland definitief de deuren. De infrastructuur en de vrijwilligers kunnen nu opnieuw voor andere zaken ingezet worden. Simon De Boeck, burgemeester van Gooik: “We haalden het Vaccinatiecentrum naar Gooik, onder het initiatief van voormalig burgemeester Michel Doomst en de collega’s uit het Pajottenland, omdat we wisten dat dit, samen met alle Pajotten, zou lukken.
 
Vandaag 19 maanden later valt het doek over het vaccinatiecentrum en het verhaal was op sommige momenten best hevig. Maar met de hulp van vele helpende handen van vele vrijwilligers viel alles in de juiste plooi. Tussen de vrijwilligers ontstonden tal van vriendschappen en vanaf vandaag zullen heel veel van deze mensen op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging, die ze met gemak zullen vinden, want vrijwilligers worden heel erg gezocht.
 
 
Helpende handen
 
 “Zonder onze vrijwilligers, artsen, verpleegkundigen, apothekers, eigen personeel, medewerkers van het centrum, … was er geen Vaccinatiecentrum”, aldus burgemeester De Boeck. Zij hebben hier opnieuw het beste van zichzelf gegeven: parkingplaatsen aanduiden, registreren van vaccins, afspraken verplaatsen, organiseren van de werking.
Dag in dag uit deden ze dit met een glimlach. Onder het team zijn ondertussen vriendschappen voor het leven gesmeed.Heel wat vrijwilligers hebben de smaak van het vrijwilligerswerk echt te pakken gekregen.“
 
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 okt 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 04 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief