VOLLEZELE - De Pajot Raoul De Wolf toont zijn prachtig naslagwerk/brochure in het museum

C21

VOLLEZELE - De Pajot Raoul De Wolf toont zijn prachtig naslagwerk/brochure in het museum

Editie_galmaarden_brochure_raoul_de_wolf_2__kopie_
Marleen en Raoul in het museum.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_galmaarden_brochure_raoul_de_wolf_1__kopie_
De brochure.- Foto Marc Colpaert
 
Raoul De Wolf bracht zijn kersverse brochure mee naar het museum van het Brabants Trekpaard in Vollezele. Hij woonde ooit in Lennik, Raoul De Wolf maar verblijft sinds enige tijd in Herent, hij is al jaren druk in de weer met het opzoeken naar het verleden van het Pajottenland en met zijn eigen familiegeschiedenis.  De nieuwe brochure geeft een mooie inkijk over de Pajotse molens, de trekpaarden, het brood  en het verband met zijn familie Orinx. Besluit: met recht en rede werd het Belgisch Trekpaard erkend als immaterieel erfgoed. Dit werk van Raoul De Wolf is dan ook baanbrekend, het vertelt een stukje Pajotse geschiedenis en dit dan nog via zijn eigen familiegeschiedenis.
 
 
 
Raoul De Wolf bracht zijn kersverse brochure mee naar het museum van het Brabants Trekpaard in Vollezele. De nieuwe brochure geeft een mooie inkijk over de Pajotse molens, de trekpaarden, het brood  en het verband met zijn familie Orinx. De aanleiding voor deze brochure was te zoeken in de familie van Raoul, zijn moeder haar naam was Orinx en laat dit nu juist een familie zijn van molenaars zelfs tot in de jaren 1600. Daarom ook dat de brochure niet alleen over molens spreekt, maar ook over brood en paarden. "Deze 3 thema's waren vroeger heel belangrijk, want vroeger kwam er heel wat brood op tafel, de mensen aten minstens twee keer per dag brood, denk maar aan de spreuk  'geef ons heden ons dadelijk brood'",vertelde Raoul. En toen was Raoul vertrokken om de aanwezigen een prachtig beeld te schetsen van zijn nieuwe brochuren. De aanwezigen zaten erbij en Raoul sprak met veel passie over paarden, molens en brood.
Raoul bedankte tenslotte heel wat mensen die hem hielpen bij het tot stand komen van zijn nieuw brochure en dan vooral zijn vrouw Alix voor haar geduld en haar begrip.  Naast Raoul was Marleen De Bont de amateurfotografe van dienst voor haar nonkel Raoul, om er samen een mooie brochure van te maken. Wie interesse heeft in dit mooie werk kan deze aankopen. U maakt 11,95 euro over op rekening BE43 7340 6403 8601 van Raoul De Wolf, en vermeldt ‘boekje Orinx’ + leveringsadres. De opbrengst van de verkoop steekt Raoul niet in zijn eigen zak, maar zal geschonken worden aan de vereniging Bos+, dit als bijdrage om de huidige klimaatproblematiek proberen op te lossen. "Dit werd mogelijk doordat een milde sponsor de drukkosten op zich nam", wist Raoul ons nog te vertellen. Deze nieuwe brochure is zeker een aanrader.
 
 
 
 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 nov 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 29 jan 2023
Marc Sluys | 27 jan 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief