Lennik, Ternat, Roosdaal, Liedekerke en Dilbeek doven straatverlichting, m.u.v. gewestwegen vanaf 4 december

C21

Lennik, Ternat, Roosdaal, Liedekerke en Dilbeek doven straatverlichting, m.u.v. gewestwegen vanaf 4 december

Halle_led_verlichting_
 

 

Lennik, Ternat, Roosdaal, Liedekerke en Dilbeek doven straatverlichting vanaf 4 december. Stijgende energieprijzen en de zoektocht naar besparingen zijn actueler dan ooit. Lokale besturen hebben af te rekenen met een energiekost die gemiddeld ruim 4x hoger ligt dan voorheen.

Een grote hap van het energieverbruik vinden we terug in de openbare verlichting.
Straatverlichting dooft m.u.v. gewestwegen
In samenwerking met Lennik, Ternat, Roosdaal, Liedekerke en Dilbeek werd er in overleg met Fluvius – de netbeheerder van de openbare verlichting – en AWV beslist de straatverlichting te doven op alle wegen uitgezonderd op de gewestwegen in beheer van AWV.

Zo werd er overeengekomen om vanaf 4 december, de openbare verlichting van zondagavond t.e.m. donderdagavond op alle wegen m.u.v. de gewestwegen in beheer van AWV volledig te doven tussen 23 en 5 uur. Op vrijdag- en zaterdagavond daarentegen blijft de verlichting branden.
Evaluatie na de winter
Veel mensen leggen bij donker meteen de link naar gevaar. Het doven van de straatverlichting mag echter niet in verband gebracht worden met onveiligheid. Zo rijden automobilisten op donkere wegen trager, springen tegenliggers sneller in het oog en vallen inbrekers beter op door het gebrek aan andere lichtbronnen.
Gemeente Lennik Ternat, Roosdaal, Liedekerke en Dilbeek volgen de inbraakcijfers en het aantal verkeersongelukken nauw op in samenwerking met de lokale Politie. Na de winter worden eveneens de gerealiseerde besparingen geëvalueerd.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 dec 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief