GOOIK/LENNIK - Start van de 62ste stickeractie van Rode Kruis-Lennik-Gooik

C21

GOOIK/LENNIK - Start van de 62ste stickeractie van Rode Kruis-Lennik-Gooik

A_a_rode_kruis
Herman kocht de eerste sticker/pleister.- Foto Marc Colpaert
 
De start van de 62ste stickeractie van het Rode Kruis-Lennik-Gooik werd gegeven ter hoogte van Paddenbroek in Gooik. Daar kocht kunstenaar, zanger en zoveel meer Herman De Wit als eerste de nieuwe pleisters.  Want dit jaar zijn het geen stickers meer maar pleisters. Wat smurf je me nu?
 
Stickeractie wordt Pleisteractie.
 
 
De 14-DAAGSE van het Rode Kruis is in Vlaanderen een begrip. Nadat het Rode Kruis ruim 60 jaar lang stickers verkocht gedurende hun overbekende 14-DAAGSE, is nu gekozen om de stickers te vervangen door handige pleisters. De opzet van deze pleisteractie 2023 blijft hoe dan ook dezelfde: fondsen werven voor de lokale rode kruisafdeling. De rode kruispleisters zien er bijna hetzelfde uit als de vroegere sticker want de omslag is bedrukt met een toffe tekening van De Smurfen. Binnenin zit er één grote, witte pleister die je op maat kan knippen. Je kan hem kopen voor €10 per stuk en de opbrengst gaat integraal naar de werking van de lokale Rode Kruisafdeling Lennik-Gooik. Met de opbrengst van deze actie investeren de rode kruisvrijwilligers in voertuigen, interventiekledij, materiaal voor eerstehulp-opleidingen enz. In de afdeling Gooik/Lennik gaan ze vanaf nu sparen voor een nieuw voertuig. Hun huidige wagen is al 17 jaar oud en op 20 jaar moet deze vervangen worden.
 

De pleisterverkoop van Rode Kruis-Vlaanderen gaat dit jaar van start op donderdag 20 april. Vanaf dan kunnen Vlamingen hun Rode Kruisafdeling een éxtra duwtje in de rug geven. Om de stickerverkoop op een veilige manier te organiseren, zullen de vrijwilligers van Lennik-Gooik de pleisters te koop aanbieden aan Delhaize Gooik, Okay en Carrefour Market Lennik.  Liever steunen vanuit je luie zetel? Dat kan! De sticker kan ook aangekocht worden via www.koopdesticker.be/Lennik-Gooik. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 apr 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief