LEERBEEK - Extra geld voor een inrichting van een contact- en voedselbedelingsruimte in Het Twinkeltje in Leerbeek

C21

LEERBEEK - Extra geld voor een inrichting van een contact- en voedselbedelingsruimte in Het Twinkeltje in Leerbeek

Editie_gooik_cheque_winkeltje_leerbeek_2__kopie_
Piet kreeg een cheque voor het Winkeltje.- Foto Marc colpaert
 
Editie_gooik_cheque_winkeltje_leerbeek_3__kopie_
Geld voor Lennik.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_cheque_winkeltje_leerbeek_4__kopie_
Stadsmoestuinen voor Halle.- Foto Marc Colpaert
 
Op maandag 11 december om 13 uur stelden gedeputeerde Gunther Coppens en de laureaten de zes nieuwe plattelandsprojecten voor met speciale aandacht voor het Pajotse project “Inrichting van een contact- en voedselbedelingsruimte in Het Twinkeltje’ in Leerbeek. Zes nieuwe plattelandsprojecten in Bierbeek, het Dijeland, Halle, Kortenaken, Lennik en het Pajottenland kunnen rekenen op zo’n 340.000 euro aan steun via de provincie Vlaams-Brabant. ​Het gaat onder meer de inrichting van een voedselbedelingsruimte en de uitbouw van een vast JACpunt voor jongeren in Lennik of een stasmoestuin in Halle. Plattelandsprojecten dragen bij tot de ontwikkeling van landelijke gebieden en spelen een rol in het behoud van het plattelandsleven.
 
Voor het Pajotse project “Inrichting van een contact- en voedselbedelingsruimte in Het Twinkeltje’ in Leerbeek zullen de organisatoren een bedrag krijgen van meer dan 91.000 euro. Piet Vanthemse is daar best tevreden mee. " Ik heb samen met een tiental vrijwilligers dit project ' t Winkeltje opgestart om voedselhulp te bieden aan tal van gezinnen die het nodig hebben. We laten ons bijstaan door de OCMW's van Bever, Galmaarden, Herne, Gooik, Pepingen en Roosdaal, die ons de bewuste mensen doorsturen,want niet iedereen kan zomaar bij ons langskomen. Alleen mensen die het echt nodig hebben dat zijn wekelijks zo'n 70 gezinnen, daarnaast doen we met ons project ook iets tegen de voedsel verspilling", aldus Piet. Na corona is er een verhoging van 20 procent qu a aantal mensen  die een beroep doen op de voedselbanken. Met het geld van 91.000 euro gaan ze de winkel wat mooier inkleden en er tevens een soort van ontmoetingsruimte van maken.
 
In Lennik zijn ze gestart met een project praatcafé Steentje, waar jongeren welkom zijn voor iets te drinken en een gesprek te voeren met mensen van het CAW. Dit was de start van een laagdrempelige, preventieve en lokale hulpverlening om de mentale gezondheid van jongeren te bevorderen. Op een vast moment wordt tevens een JACpunt georganiseerd. Het initiatief gaat uit van het OCMW van Lennik en het JAC/CAW Halle – Vilvoorde. Het bedrag van 30.743 zal vooral gebruikt worden omd e edewerkers van CAW te betalen.
 

Tenslotte was er nog een bedrag van 50.714 euro  voor de aanleg van vier sociale stadsmoestuinen verspreid over de stad Halle, voor het telen van groeten en fruit. De moestuin wordt ook toegankelijk gemaakt voor mensen met een beperking. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 dec 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief