PEPINGEN - De Openbare Bibliotheek treedt toe tot het provinciaal bibliotheeknet

C21

PEPINGEN - De Openbare Bibliotheek treedt toe tot het provinciaal bibliotheeknet

Dsc01526
 
Dsc01532
Dsc01537
Inkaart_map
 
Bibliotheekkaart1

In het kader van het streekgericht bibliotheekbeleid Vlaams-Brabant nodigt de provincie de openbare bibliotheken uit in het project van het Provinciaal Bibliotheeksysteem (PBS) in te stappen. In dit netwerk kunnen zo alle bibliotheekbezoekers met hun eigen gemeentelijke bibliotheekkaart ook in de overige aangesloten bibliotheken terecht.

Twee jaar terug werd in die zin gestart met de drie pilootbibliotheken Londerzeel, Leuven en Zaventem. Na een succesvolle proefperiode sloten vorig jaar ook de bibliotheken van Dilbeek, Halle, Lennik, Machelen en Huldenberg zich aan.
 
De provincie investeert jaarlijks nagenoeg 1,6 miljoen euro in dit streekgericht bibliotheekbeleid. Hiervan vloeit een half miljoen euro naar het automatiseringssysteem. Voor de aangesloten gemeentelijke bibliotheken betekent het sowieso een besparing. Servers dienen niet langer onderhouden te worden en door de schaalvergroting kunnen softwarepakketten goedkoper worden aangekocht.
 
Begin dit jaar zetten ook de Openbare Bibliotheken van Herent en Pepingen het licht op groen voor het klantvriendelijk provinciaal geïntegreerde bibliotheeksysteem zodat de PBS-teller nu al aangedikt is tot tien. 
 
Gedeputeerde voor cultuur Tom Troch, projectverantwoordelijke Ina Vanderborght, schepen van cultuur Peter Van Cutsem en bibliothecaris Mia van Eeckhoudt mochten dan ook toasten op de officiële voorstelling van de toetreding. "We zijn zeer verheugd Pepingen als tiende gemeente te mogen verwelkomen. De plaatselijke bibliotheekbezoekers kunnen nu ook vlotter boeken, cd's en dvd's ontlenen bij de andere bibs. Ook de keuze wordt zo verruimd", aldus Tom Troch.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mrt 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 jul 2024
Marc Sluys | 29 jun 2024

archief