REGIO - Zorg mee voor het mooie landschap van het Pajottenland en doe dit jaar nog een gift

C21

REGIO - Zorg mee voor het mooie landschap van het Pajottenland en doe dit jaar nog een gift

Foto_colpaert_natuur_tentoon_bos_2__kopie_
Doe een gift voor de natuur.- Foto Marc Colpaert
 
Het Pajottenland en de Zennevallei horen bij de oudste en meest vruchtbare landbouw-​gebieden van Europa. Gedurende generaties is elke morzel grond er omgeploegd, bewerkt of als weiland gebruikt. Wil jij ook je steentje bijdragen aan dit erfgoedproject, ze zijn op zoek naar 6.000 euro? Dat kan met een gift. Jouw donatie is fiscaal aftrekbaar vanaf €40 per jaar. Je ontvangt van ons een fiscaal attest waarmee je via de belastingen 45% van je gift recupereert
 
Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei is een samenwerking van 15 gemeenten, de provincie Vlaams-​Brabant en 20 verenigingen voor natuur, landbouw, jacht en toerisme. Samen gaan ze aan de slag met natuurlijk en landschappelijk erfgoed om zo iedereen te laten genieten van de streek.
 
Het Pajottenland en de Zennevallei horen bij de oudste en meest vruchtbare landbouw-​gebieden van Europa. Gedurende generaties is elke morzel grond er omgeploegd, bewerkt of als weiland gebruikt. Het is dan ook een waardevol cultuurlandschap geworden.
 
Natuur, landschap, landbouw, erfgoed en cultuur gaan op een bijzonder intense manier samen. De natuur zit er verweven in knotbomen, poelen, holle wegen, perceelsranden en hagen. Erfgoed en cultuur kan je er zien in de: landschappen, grote hoeves, kleine kapellen, boerenpaarden en de volksmuziek."
Met het project ‘Landschapteams Pajottenland & Zennevallei’ worden teams gevormd van vrijwilligers die een rol willen opnemen in het onderhoud van kleine landschapselementen in het Pajottenland en de Zennevallei. Meer bepaald gaat het om vorming en veiligheidsmaterialen voor vrijwilligers die knotbomen onderhouden en hoogstamfruitbomen. De giften worden ingezet om de vrijwilligerswerking van het Regionaal Landschap te ondersteunen: vorming en materiaal voor het Plukteam en het Knotteam.
 
Doneren
Naam: Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevalei
Adres: Donkerstraat 21, 1750 Lennik
Op te halen bedrag: € 6.000
Rekeningnummer: BE76 7450 6806 7595 met vrije mededeling GIFT 140-000-908
Telefoon: +32 (0)2 452 60 45
E-mail: info@pajot-zenne.be

Website: www.pajot-zenne.be 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 dec 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief