LIEDEKERKE/ ROOSDAAL - Vogelwerkgroep Lipa

C21

LIEDEKERKE/ ROOSDAAL - Vogelwerkgroep Lipa

Vogelbescherming_liedekerke_foto_jacky_delcour__1_
 
Vogelbescherming_liedekerke_foto_jacky_delcour
Vogelbescherming_liedekerke_foto_jacky_delcour__2_
 

Zaterdag organiseerde de Vogelwerkgroep “Lipa” (Liedekerke & Pamel) in samenwerking met de vogelbescherming Vlaanderen een eerste tentoonstelling met een gastronomisch buffet in de Parochiezaal in Liedekerke.

Vogelbescherming Vlaanderen is een vereniging zonder winstgevend doel die zich inzet voor alle in het wild levende vogels en andere dieren. Ze werd op 28 juni 2002 opgericht in Antwerpen en is door de Vlaamse overheid erkend als Gewestelijke Thematische Natuurvereniging. Wij heten je hartelijk welkom op onze website.( www.vogelbescherming.be )
Voor een effectieve bescherming van vogels en hun leefgebieden zijn juridische middelen onmisbaar. Vogelbescherming Vlaanderen strijdt daarom voor het verkrijgen van een strikte uitvoering van de wetten en reglementen die de vogels beschermen. Zij ijvert ook voor de verbetering en verfijning van die wetgeving. En met succes. Via verzoekschriften bij de Raad van State hebben we al meerdere overwinningen behaald in het voordeel van de vogels en hun leefgebieden. Door koppig te blijven aandringen bij politici, justitie en publieke opinie hebben we verkregen dat de vogelvangst in Vlaanderen is afgeschaft en dat de ongelimiteerde jacht op in het wild levende dieren aan banden is gelegd. Door toedoen van alerte vogelbeschermers worden jaarlijks tientallen illegale vogelvangers en -handelaars, jagers en stropers die de wet overtreden, geverbaliseerd en voor de rechter gebracht (info bij de Voorzitter Alfons Boschmans : alfons.boschmans@telenet.be  ).
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 apr 2008
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Deschuyffeleer Godelieve | 17 sep 2021
Deschuyffeleer Godelieve | 31 aug 2021

archief