ROOSDAAL - Onze kernredacteur Willy Appelmans in Zuid-Afrika – deel 4

C21

ROOSDAAL - Onze kernredacteur Willy Appelmans in Zuid-Afrika – deel 4

Editiepajot_zuid-afrika_15_willy_appelmans
 
Editiepajot_zuid-afrika_16_willy_appelmans
 
Editiepajot_zuid-afrika_17_willy_appelmans
 
Editiepajot_zuid-afrika_18_willy_appelmans
 
Editiepajot_zuid-afrika_19_willy_appelmans
 
Editiepajot_zuid-afrika_20_willy_appelmans
 

Een bezoek  aan de wijnlanden en de daarbijhorende proeverij  bij onze Pajotters mocht zeker op ons menu niet ontbreken.

Vooraleer uitleg over de overheerlijke wijn van deze Pajotters uit Liedekerke en Roosdaal mag ik u zeker de wondermooie zonsovergang op onze verblijfplaats hier in Sun Beach niet ontnemen.

Dus we waren te gast op de wijngaard VONDELING van Matthew en Lies. Wijn proeven en genieten deden Lies Deneys-Copeland en Matthew Copeland reeds van voor ze elkaar hebben leren kennen in 2001. Beide gepassioneerd door deze godendrank, zagen ze algauw een opportuniteit in de uitvoer van exclusieve Zuid-Afrikaanse wijnen naar België.

Matthew - gekwalificeerde en bekroonde oenoloog - neemt de analyse en het testen op stabiliteit voor zijn rekening. Lies, gediplomeerd sommelier en wijnconsulent, beslist, na vele proeven en de input van Matthew, welke wijnen naar België uitgevoerd worden. Bij deze beslissing houdt zij rekening met economische factoren, wensen van de Europese wijngenieter en de kwaliteit van de wijnen.

Gedurende 5 jaar voerden Lies en Matthew rechtstreeks wijnen uit naar particuliere verbruikers en ook naar feestgelegenheden in de Benelux. Na hun verblijf in België in december 2006 werd vlug duidelijk dat er nood is aan gestructureerde aanpak, waardoor ook bedrijven in hun klantenbestand opgenomen kunnen worden.

Herman Deneys, de papa van Lies, wou tegemoetkomen aan die noodzaak en richtte in januari 2007 LMC Trading op, een bedrijf dat invoer en verdeling van goederen in Europa mogelijk maakt.

De wijnafdeling van LMC Trading heet WIJN AAN LIJN. WIJN AAN LIJN zegt duidelijk waarvoor het staat: een site waarop on-line, of "aan-lijn" wijnen kunnen besteld worden of info gewonnen kan worden over wijn op een zeer eenvoudige manier.

WIJN AAN LIJN levert zowel aan particulieren als aan horeca. Voorlopig worden enkel Zuid-Afrikaanse wijnen ingevoerd. In de toekomst, afhankelijk van connecties en werksomstandigheden, kunnen andere wijnen bijgevoegd worden tot het gamma van WIJN AAN LIJN.

WIJN AAN LIJN, handeldrijvend als LMC Trading, bestaat uit de hoofdzetel in België met Herman Deneys, als directeur, en Kris Van Eeckhoudt, als vrije verkoopsconsulent. Het Zuid-Afrikaanse wijnteam bestaat uit sommelier Lies Deneys-Copeland en oenoloog Matthew Copeland.

Meer inlichtingen kan je vinden op hun site www.lmc-wine-trading.com/over-ons.html

PROOST zou ik zo zeggen !

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 dec 2008
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief