PAJOTTENLAND - Vredegerecht van Lennik heropent deuren voor publiek

C21

PAJOTTENLAND - Vredegerecht van Lennik heropent deuren voor publiek

Gerecht_lennik
PAJOTTENLAND - Vredegerecht van Lennik heropent deuren voor publiek - © Deschuyffeleer
 

Net als alle andere kantons in Brussel en de Rand heropende ook het vredegerecht van Lennik vandaag maandag 18 mei de deuren voor het publiek. De griffie is weer toegankelijk, de openbare zittingen net als de zittingen in raadkamer vinden opnieuw plaats.

De noodzakelijke en nuttige veiligheidsmaatregelen werden getroffen om zowel het personeel van het vredegerecht als de rechtszoekenden te beschermen en veilig te kunnen ontvangen.  Er werd veel aandacht besteed aan het herinrichten van de zittingszaal en van de griffie om de afstandsregels te kunnen respecteren.
 
De zittingen worden georganiseerd telkens in blokken van een halfuur zodat er nooit te veel advocaten en rechtszoekenden samen aanwezig zouden zijn in de gang en de zittingszaal. Mondmaskers zijn verplicht vanaf het betreden van het gebouw. Er wordt gewerkt met een ontvangstmedewerker waar iedereen zich moet aanmelden en die vervolgens advocaten en rechtszoekenden verder wegwijs maakt. Toegang tot de griffie is beperkt tot één persoon.
 
De richtlijnen staan duidelijk aangeven met pictogrammen in het volledige gerechtsgebouw en zijn eveneens terug te vinden op de website van het vredegerecht Lennik.
 
Het vredegerecht kan zo vlot starten dankzij de hulp van de burgemeesters van de verschillende gemeenten die deel uitmaken van het kanton Lennik (Lennik, Dilbeek, Liedekerke, Roosdaal, Herne, Galmaarden, Gooik en Bever). Zij hebben er mede voor gezorgd dat het vredegerecht kan beschikken over het noodzakelijke beschermingsmateriaal teneinde iedereen veilig te kunnen verwelkomen. Zo heeft ook Irina De Knop, burgemeester van Lennik, ervoor gezorgd dat er plexiglas geplaatst werd in de zittingszaal en dat chirurgische en andere mondmaskers geleverd werden waardoor elke burger op een veilige manier kan geholpen worden.
 
Meer informatie die ook geactualiseerd wordt, is terug te vinden via de website: https://www.rechtbanken-tribunaux.be/nl/vredegerecht-lennik
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 16 jan 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert/Marc Colpaert | 20 dec 2022

archief