AFFLIGEM - Start fase 2 voor nieuw keerpunt aan afrit E40 in Affligem

C21

AFFLIGEM - Start fase 2 voor nieuw keerpunt aan afrit E40 in Affligem

A_werken
 
Er wordt grote hinder verwacht vanaf 2 mei door de aanleg van een nieuwe rotonde ter hoogte van de Molenstraat. Wegen en Verkeer start vanaf dinsdag 2 mei 2023 met de tweede fase van de aanleg van een nieuw keerpunt aan het op- en afrittencomplex van de E40 in Affligem. Het nieuwe keerpunt moet de verkeersdruk aan de kruispunten op de brug over de snelweg verlagen en onveilige situaties tegengaan. De werf verplaatst zich naar de rijweg voor de aanleg van de nieuwe rotonde. Daarbij is de Molenstraat (N208) richting Liedekerke afgesloten, vanaf de kruising met de Moortelstraat. Vanaf 2 mei volgt het gemotoriseerd verkeer een omleiding via het complex in Ternat. Fietsers en wandelaars krijgen een doorsteek tussen de uitloper van de Molenstraat en de Moortelstraat. De werken duren volgens de huidige planning tot begin juli 2023.
 
Vier maanden werken
 
In de eerste fase die startte op 6 maart heeft de aannemer vooral voorbereidend grondwerk uitgevoerd zonder verkeershinder. Daarbij werd de grond in het veld langs de rijweg opgehoogd. Vanaf 2 mei verplaatst de werf zich tijdens deze tweede fase naar de rijweg zelf voor de aanleg van de rotonde. Vanaf dan wordt de Molenstraat (N208) in de richting van Liedekerke afgesloten. De carpoolparking van Affligem blijft in deze fase nog bereikbaar. Richting Liedekerke moet het verkeer omrijden via de E40 in Ternat. 
 
> Bekijk de actuele hinder tijdens de tweede fase
 
 Nieuw keerpunt voor twee verkeersstromen
 
Wegen en Verkeer legt een nieuw keerpunt aan om de verkeersdruk op de afritten en de brug over de E40 in Affligem te verminderen. In de toekomst rijden twee verkeersstromen via het nieuwe keerpunt: verkeer vanuit Brussel dat richting Liedekerke en Hekelgem rijdt, en verkeer vanuit Liedekerke dat de oprit van de E40 naar richting Gent/Oostende neemt. Ook het verkeer vanuit Essene rijdt via het keerpunt om het op- en afrittencomplex te bereiken.  Actuele informatie op wegenenverkeer.be/affligem
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 apr 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 01 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief